NAŠ MALI GRAD Kako je Schwarzeneggerova baka postala lokalna senzacija dana!

Ni kriva ni dužna, pokojna baka proslavljenog glumca i političara Arnolda Schwarzeneggera u protekla 24 sata postala je prvorazredna senzacija u Varaždinu, iako joj se ne zna – ni ime.

Sve je krenulo od sinoćnje objave zamjenice gradnačelnika Sandre Malenice na njezinom Facebook profilu, koja je napisala: ‘Danas sam saznala da je na Židovskom groblju u Varaždinu pokopana baka od Arnolda Schwarzeneggera’.

Neke od prvotnih reakcija korisnika društvenih mreža na tu informaciju bile su usmjerene prema pitanjima je li to zaista istina i, ako jest, kako tu činjenicu – da je, eto, baš u Varaždinu od svih gradova na svijetu pokopana baka slavnog Terminatora i Kindergarten Copa – iskoristiti za promociju grada.

Informaciju su brzo prenijeli i mediji i tada reakcije polako kreću u drugome smjeru, prema ironiziranju cijele priče.

Nekako se čini da je taj pristup i prikladniji u odnosu na situaciju, ne s namjerom da se omalovaži baka popularnog glumca, već iz razloga što – bez obzira na to što je u pitanju zanimljiv usputni kuriozitet – nije riječ o toliko bitnom momentu da bi se od njega mogla i trebala raditi ikakva veća senzacija, a kamoli na tome temelju graditi ikakva promocija Varaždina.

Zasad je cijelu priču zaokružila kustosica Gradskog muzeja Varaždin Spomenka Težak, koja je izjavila da je glasina da je u Varaždinu pokopana Schwarzeneggerova baka tek – urbana legenda. Zasad za nju nema nikakvog dokaza.

No društvene se mreže, u nedostatku atraktivnijih lokalnih tema, zabavljaju ovim malim varaždinskim ‘štiklecom’. Tako je i naš sugrađanin Martin Kamenić dao svoj komentar fotografijom koju možete vidjeti u nastavku…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije