Vijesti / Društvo

nogomet i škola

PITAMO VAS Trebaju li učenici za vrijeme utakmica Hrvatske biti oslobođeni nastave?

PITAMO VAS Trebaju li učenici za vrijeme utakmica Hrvatske biti oslobođeni nastave?
Varaždinski.hr

Bivša ministrica obrazovanja Blaženka Divjak na Facebooku je komentirala izjavu ministra Radovana Fuchsa...

Bivša ministrica obrazovanja Blaženka Divjak na Facebooku je komentirala izjavu ministra Radovana Fuchsa da će se utakmice hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru pratiti i u školama.

Trebaju li učenici za vrijeme utakmica Hrvatske biti oslobođeni nastave?

Rezultati
  • Da   2163 (84%)
  • Ne   400 (16%)
  • Ne znam   14 (1%)
Vrati se na glasanje

"Čitam i ne vjerujem da je ministar rekao da će djeca u školama gledati nogometne utakmice Svjetskog prvenstva u Kataru. Nadam se da je izjava izvađena iz konteksta" napisala je Divjak.

Naglašava kako ministar to ne može "samo tako" odlučiti već su potrebne suglasnost roditelja i plan nadoknade nastave. "Naime, nije jasno koji odgojni i obrazovni ishodi se ostvaruju gledanjem utakmica, a niti je li uopće ijedna škola dostavila takav nerazumni zahtjev nadležnom ministarstvu" dodala je.

"Ovo Svjetsko prvenstvo prate brojne kontroverze od samog dobivanja domaćinstva pa do surovog odnosa prema radnicima koji su radili na izgradnji stadiona. Poginule su i povrijeđene na tisuće potplaćenih stranih radnika te bismo trebali razmisliti o bojkotu Svjetskog prvenstva u Kataru i njegovih sponzora, a ne o preporuci gledanja. O tome bismo trebali govoriti učenicima jer je to moralna i etička dilema, koja može naći svoje mjesto u kurikulumu npr. Međupredmetne teme Građanskog odgoja i obrazovanja" naglasila je Divjak.

Objava je u kratkom roku skupila više stotina komentara građana koji u većoj ili manjoj mjeri podržavaju kritiku bivše ministrice.

"Upravo tako gospođo Blaženka, ja cijelo vrijeme pokušavam pojedincima objasniti, što se tamo događalo za vrijeme izgradnje i koliki su nevini mrtvi! Međutim eto su se neki našli da me proglase neprijateljem nevinih Katarskih šeika! Narod je čudo jedno!" glasi jedan komentar.

"Ja se slažem s odlukom ministra, većini djece je to bitno kad igra Hrvatska i svejedno tih 90 minuta će razmišljati o nogometu..a da će za tih 90 minuta nešto bitno propustiti u školi, vjerujem da neće. Preživjeli su štrajk, koronu, potres da ne bi i to. Unesite im malo veselja u školu i na taj način" smatra druga komentatorica.

"Zašto bi netko morao u školi gledati nešto što ga ne zanima, a poslije to odrađivati. Nadam se da će se naći netko pametan da to ipak obustavi" komentirala je korisnica Facebooka.

Najnovije

Reci što misliš!