Vijesti / Društvo

POMOĆ UKRAJINI

Varaždin pomaže bolnici u Ukrajini, doniran agregat za struju

Varaždin pomaže bolnici u Ukrajini, doniran agregat za struju
Grad Varaždin

Bolesnici se u toj bolnici doslovno smrzavaju i žive u potpunom mraku, rečeno je.

Grad Varaždin u suradnji s Generalnim konzulatom RH u Zürichu i tvrtkom Marlex iz Varaždina organizirao je donaciju agregata za struju bolnici za psihijatrijsko liječenje branitelja u Vorzelu, gradu pored Kijeva.

Danas, u srijedu 7. prosinca, Neven Bosilj, gradonačelnik Grada Varaždina, Slobodan Mikac, generalni konzul Republike Hrvatske u Švicarskoj, te Ilija Ponjavić, direktor Marlexa, prisustvovali su otpremi generatora te su tom prilikom uputili zahvalu svima koji su bili uključeni u ovu hvale vrijednu akciju. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U znak podrške i solidarnosti, uz zastave Grada Varaždina i Republike Hrvatske ispred vrijednog stroja istaknuli su i zastavu Ukrajine.  Uz spomenute organizatore posebno su zahvalili tvrtki TTI transporti iz Varaždinskih toplica, humanitarnoj udruzi Dobro dobrim, te Ukrajinskom veleposlanstvu u Zagrebu.

Prema riječima  NJ. E. Anice Đamić, hrvatske veleposlanice u Kijevu, bolesnici se u toj bolnici doslovno smrzavaju  i žive u potpunom mraku. Ovaj agregat moći će opskrbljivati strujom cijelu bolnicu te tako barem malo olakšati teške dane ukrajinskim braniteljima. Agregat je donirala tvrtka Marlex, a Grad Varaždin će snositi troškove transporta. Stroj je težak preko 6.000 kilograma i može raditi i u najtežim uvjetima.   

   

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.