Vijesti / Društvo

Općina Maruševec

Završila škola plivanja za učenike iz Općine Maruševec

Završila škola plivanja za učenike iz Općine Maruševec
Općina Maruševec

Školu plivanja za učenike sve tri škole na svom području, u Čalincu, Gredi i Druškovcu održala se u Gradskim bazenima Varaždin.

Za učenike trećih razreda Osnovne škole Gustav Krklec Općina Maruševec i ove godine podmiruje troškove škole plivanja na Gradskim bazenima Varaždin.

Školu plivanja za učenike sve tri škole na svom području, u Čalincu, Gredi i Druškovcu, Općina Maruševec u potpunosti financira na Gradskim bazenima Varaždin, a ove ju je školske godine, od 6. do 10. ožujka polazilo 46-ero učenika trećih razreda.

Podjeli diploma malim plivačima na varaždinskim bazenima nazočili su načelnik Mario Klapša i ravnatelj škole Tomislav Vincek s razrednicama. Načelnik Mario Klapša tom je prilikom istaknuo kako rezultati zadnjih nekoliko godina pokazuju veliku zainteresiranost učenika za plivanje, smanjenje broja neplivača u školskoj populaciji, ali i priliku za promociju plivanja kao zdravog sporta.

Nakon dvije godine stanke zbog bolesti COVID-19, prošle je godine tehnike plivanja savladalo 113 učenika četvrtih i petih razreda Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec i područnih škola Greda i Druškovec, za što je Općina Maruševec izdvojila preko 30 tisuća kuna.

Osim za školu plivanja, Općina Maruševec pomaže roditeljima osnovnoškolaca kroz sufinanciranje nabave radnih bilježnica i školskog pribora, produženog boravka učenika u školama, prijevoza učenika, za što je ove godine u općinskom proračunu osigurano gotovo 115 tisuća eura, odnosno 862.592,12 kuna.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.