Vijesti / Društvo

Zavod za hitnu medicinu

U ponedjeljak mirni prosvjed ispred Hitne i Županijske palače: 'Dosta nam je torture ravnatelja Smoljanca'

U ponedjeljak mirni prosvjed ispred Hitne i Županijske palače: 'Dosta nam je torture ravnatelja Smoljanca'
Zvonko Lončar

Priča o zabrani sjedenja medicinskih sestara i tehničara u prednjem dijelu vozila te opoziv te odluke dobila je svoj nastavak.

Prije dva dana Sindikat medicinskih sestara i tehničara zatražio je razrješenje ravnatelja varaždinske Hitne Mladena Smoljanca.

Vezana vijest:

ZATRAŽILI RAZRJEŠENJE Sindikat medicinskih sestara i tehničara zatražio razrješenje ravnatelja varaždinske Hitne

Ovaj zahtjev sindikat je poslao nakon što je ravnatelj Smoljanec donio, a potom i povukao odluku da se medicinske sestre i tehničari u sanitetskom prijevozu ne smiju voziti u prednjem dijelu vozila, čak i kad nema pacijenata, navodi se u priopćenju SMSTZ-a. Sada je priča dobila svoj nastavak.

Sindikat hitne medicine najavio je mirni prosvjed u Varaždinu protiv ravnatelja Zavoda. Prosvjed je najavljen za ponedjeljak, 20. ožujka ispred zgrade Zavoda. Kasnije će se prosvjed premjestiti i ispred Županijske palače.

Navode da kolege u Varaždinu već duže vrijeme prolaze torturu ravnatelja Smoljanca. Prosvjed počinje u 11 sati. Na prosvjed su pozvali sve djelatnike hitne i sanitetskog prijevoza iz cijele Hrvatske te sve nezadovoljne građane Varaždinske županije. Također, zatražili su i razgovor sa županom Anđelkom Stričakom.

 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.