Vijesti / Društvo

AQUAFEST

FOTOGALERIJA Završen je još jedan Aquafest, donosimo presjek atraktivnih sadržaja

FOTOGALERIJA Završen je još jedan Aquafest, donosimo presjek atraktivnih sadržaja
Damir Mrvčić

Bilo je odlično...

Petnaesto izdanje Aquafesta, koje se održalo u organizaciji TZ Varaždinske Toplice i Zavičajnog muzeja Varaždinske Toplice, a uz potporu Grada Varaždinske Toplice, ove je godine dobilo dodatni, obljetnički sjaj.

Aquafest 2023.

U petak, osim 5. međunarodnog stručnoga skupa i uvaženih gostiju, koji su razgovarali na temu: Termalne vode jučer, danas, sutra, poslijepodne je bilo posvećeno onim najmanjima koji su postali „mali Rimljani“.

Sudjelovali su u rimskim dječjim igrama, izradi antičkog mozaika i vjenčića, a sve prisutne potpuno je očarao zagonetni ples nimfi. Večernje sate uveličala je Dioklecijanova legija, nakon čije su atraktivne izvedbe su nastupili Traumatic Arts s posebnim „Vatrenim spektaklom“, a večer je završila s obiljem pozitive uz Sudar Percussion Trio, koji je plovio glazbenim vibracijama pod vedrim nebom.

Subotnje jutro započelo je dječjim radionicama, a već tradicionalna povorka Rimljana i nimfi prošetala je do antičkog lokaliteta, gdje su bogovima prinosili žrtve ljevanice i  paljenice uz prikaz legija.

Mirisi rimskih kotlića širili su se mjestom, a mještani, koji svake godine iščekuju povorku u kojoj kostimirani i sami sudjeluju, kušali su delicije. Rimljani su se okupili i u večernjim satima i izveli vrlo atraktivan program pod bakljama uz prikaz žrtve božici Dijani Luni.

Trodnevni Aquafest završio je trailom „Putevima rimskih legionara“ a trkači su uživali trčeći u prekrasnom višestoljetnom perivoju.

U galeriji pogledajte kako je bilo.

Najnovije

Reci što misliš!