DANI KRUHA Bogatstvo proizvoda i plodova na subotnjoj smotri u Varaždinu

Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje, obilježavaju se svake godine tijekom listopada u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, učeničkim domovima te ustanovama za odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju.

Svečanostima Dana kruha, uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci podareni.

Obilježavanje Dana kruha pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti Hrvatske, podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani, a temelji se na izgrađivanju pozitivnih stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa učenika i prirode.

Varaždinska županija već tradicionalno organizira Županijsku smotru Dana kruha gdje se na jednom mjestu prikazuje bogatstvo proizvoda i plodova koje marljivi učenici uz pomoć svojih nastavnika pripremaju za taj dan. Smotra se održava u suradnji sa Varaždinskom biskupijom.

Domaćin ovogodišnje smotre je Osnovna škola Šemovec koja priprema i prigodan program. Na smotri će ove godine sudjelovati 32 škole, od toga 5 srednjoškolskih ustanova i 27 osnovnoškolskih ustanova.

Uživajte ove subote, 14. listopada, u programu na Franjevačkom trgu u Varaždinu!

PROGRAM:

8:00 – 8:30 Okupljanje uzvanika
8:30 – 8:45 Formiranje svečane povorke ispred Županijske palače
8:45 – 9:00 Zajednički odlazak sudionika smotre do Varaždinske katedrale
9:00 – 10:00 Sveta misa zahvalnica
10:00 – 10:15 Povratak svečane povorke na Franjevački trg
10:15 – 10:45 Svečanost otvaranja ispred Županijske palače
10:45 – 12:30 Rad Prosudbenog povjerenstva

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije