Sjećanje na branitelje

Ivanečki branitelji kreću na pješački put dug 300 kilometara

Branitelji Marijan i Slavko Martan kreću na 300 kilometara pješački dug put od Ivanca do Vukovara.

Ivanečki branitelji, Marijan i Slavko Martan, kreću na 300 kilometara pješački dug put od Ivanca do Vukovara.

Slavko i Marijan Martan, umirovljeni dugogodišnji domar Srednje škole Ivanec, 2. svibnja, iz Ivanca kreću na 300 kilometara dug pješački pohod do Vukovara.

Cilj im je da ovim zahtjevnim pothvatom odaju počast svim braniteljima. Pogotovo onima s područja bivše Općine Ivanec poginulima u Domovinskom ratu. To više što je i njihov rođak Josip Martan, pripadnik Specijalne policije PU varaždinske „Roda“, i sam smrtno stradao 1991. godine u Hrvatskoj Kostajnici.

Ivanečki branitelji

Na putu koji će ih voditi kroz pet hrvatskih županija imat će svu podršku Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ivanec i HVIDR-e Ivanec. Branitelji su preuzeli organizaciju i koordinaciju ovoga projekta.

Naime, ove udruge imaju svoje ogranke po cijeloj Hrvatskoj, pa tako i u županijama kroz koje će prolaziti Marijan i Slavko. Tako će im pružiti svu pomoć i logističku potporu tijekom njihova hoda za poginule.

Njihov pothvat počinje 2. svibnja u 6.30 kod spomen obilježja u Ivancu. Očekuje se da će na cilj, a on će biti na Memorijalnom groblju u Vukovaru, stići 10 dana kasnije, točnije, 12. svibnja.

Najnovije