FOTO Učenici Pete osnovne na zabavan način obilježili Svjetski tjedan svemira

Obilježavanje Svjetskog tjedna svemira učenici varaždinske Pete osnovne škole započeli su prošle srijede, 4. listopada, radionicom ‘Lov na zlog Galaktosa’. Radi se o igri koja uz dobru zabavu i druženje omogućuje učenicima da nauče nešto o svemiru, a sve to uz korištenje pametnih telefona, tableta i Interneta.

Radnja igre smještena je u daleku budućnost, 3358. godinu, u kojoj su ljudi intergalaktička civilizacija. Učenici su predstavljali tajne agente čiji je zadatak bio pronaći zlog Galaktosa jer je ljudima ukrao snove. Tražili su ga u svemiru pomoću komunikatora (mobitela, tableta) kojima su dekodirali QR kodove kako bi slijedili Galaktosa po čitavoj našoj, pa čak i drugim galaksijama. Na kraju su ga uhvatili na Merkuru i onda doveli na Zemlju gdje su nagrađeni zlatnim ordenjem.

Učenici su s oduševljenjem prihvatili igru i lovili su Galaktosa po čitavoj školi. Do izražaja je došao i timski rad jer je u grupama svako imao svoj dio posla, a dobra organizacija i precizna potraga dovela ih je do cilja. Svi su se dobro zabavili, a i usput učili o svemiru. Zadovoljstvo je bilo još veće jer sada galaksija može mirno spavati i sanjati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije