HABDELIĆEV TRG ‘Umjesto prekrasnog prostora imamo nelegalno parkiralište’

Još 2015. godine bivši varaždinski gradonačelnik Goran Habuš najavio je rekonstrukciju Habdelićeve ulice i tamošnjeg malog trga. I dok je ulica rekonstruirana, trg još uvijek čeka bolje dane.

Upravo je pitanje o rekonstrukciji trga na aktualnom satu 4. sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina postavio gradski vijećnik iz redova SDP-a Alen Kišić.

– Prije godinu dana izabrano je arhitektonsko rješenje i mislim da na tom mjestu moramo izgraditi jedan prekrasan trg. Riječ je o mjestu koje može ponuditi novi sadržaj, a dokaz tome je kino na otvorenom, koje je na Habdelićevom trgu, ovako nesređenom, ovog ljeta organiziralo Pučko otvoreno učilište – rekao je Kišić.

Dodao je kako se trg počeo pretvarati u nelegalno parkiralište.

Na njegova pitanja odgovorila je zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica.

– Natječaj je raspisan još prije tri mjeseca, jako dugo je bio problem onaj potez kod palače Zakmardy pa smo trebali čekati dozvolu – rekla je Malenica.

Istaknula je kako su s pobjednicima natječaja za arhitektonsko rješenje Habdelićeva trga održali dva sastanka te su pred njih stavili neke zahtjeve, primjerice, može li na tom trgu biti mala pozornica.

– Ugovor će biti uskoro potpisan te će se po idejnom natječaju ići u realizaciju glavnog izvedbenog projekta. Plan je prijaviti projekt na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja iduće godine u siječnju – zaključila je Malenica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije