PREPIRKE Poplave ‘okidač’ svađe stanovnika Rupčićeve ulice u Vinici s načelnikom

Stanovnici diljem županije ovih dana muku muče s poplavama, a upravo u tim trenucima na vidjelo izađu i brojni drugi problemi, poput onih veznih uz sustav odvodnje.

Emerik Šipek, stanovnik Ulice Mate Rupčića u Vinici, u redakciju se javio s problemom učestalih poplava u toj ulici, a kako kaže, ogorčen je inertnošću lokalne samouprave da taj problem riješi.

– Učestale poplave ulice u kojoj živim godinama su problem, ne samo kad padne toliko kiše koliko ovih dana. Godinama moji susjedi i ja muku mučimo s oborinskim vodama. Lokalna vlast često se oglušila na naše pozive – započeo je.

– Već pet godina upozoravam na problem oborinskih voda koje se slijevaju prema mojoj kući, svaki tjedan sam prisiljen kopati kanal kako voda ne bi ušla u moje dvorište – opisao je Emerik svoj gotovo svakodnevni problem, dodavši kako je već mnogo puta kontaktirao načelnika Općine Vinica Marijana Kostanjevca, a njemu su, tvrdi, sve opcije koje su nudili bile ‘preskupe i neisplative’.

– Jučer sam ga ponovno kontaktirao, no rekao je da ima drugog posla. Nakon što sam fotografije objavio na svom Facebook profilu, nazvao me i obećao da će problem riješiti. Rekao je da će u roku mjesec dana radnici zacijeviti ulicu, tako da oborinske vode idu na polje, na oranice, livade – rekao je Emerik koji se nada skorašnjem rješenju problema.

Vinički načelnik Marijan Kostanjevac rekao je kako je ‘bio ljut što ga prozivaju na društvenim mrežama te da nikada nije rekao kako neće pomoći, upravo suprotno’.

– Na tom sam mjestu bio stotinjak puta, želim pomoći čak sam i ponudio rješenje – kazao je, dodavši kako ‘nema nadnaravne moći da spriječi padanje kiše, ali i da ne bježi od toga što je obećao!’.

No hoće li se i kada problem oborinskih voda u tom dijelu Vinice riješiti, tek treba vidjeti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije