NAGRAĐENI UČENICI Josip Kelava: ‘Dokažimo da smo najbolja županija u Hrvatskoj’

Čak 14 učenika osvojilo je medalje na olimpijadama te jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima. Njima su na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine, održane u povodu obilježavanja Dana Varaždinske županije, dodijeljene nagrade i priznanja.

Prisutnima se tom prigodom obratio Josip Kelava, najbolji učenik završnih razreda srednjih škola.

– Varaždinska županija ima odlične centre izvrsnosti koji omogućuju svim učenicima od osnovne do srednje škole rad s najboljim mentorima u Republici Hrvatskoj. Posebno bih zahvalio osnivaču centara, profesoru Branku Topiću. Dokazali smo da Varaždinska županija ide dobrim putem, nastavimo ulagati u obrazovanje da bismo 94 posto jednosmjenske nastave pretvorili u 100 posto. Dokažimo da nismo jedna od najboljih županija, nego da smo baš ona najbolja županija u Republici Hrvatskoj – rekao je Josip Kelava.

On je jedan od četvero olimpijaca, sada već bivši učenik Prve gimnazije Varaždin, koji je osvojio srebrnu medalju na Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi u Sloveniji i srebrnu medalju na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Iranu.

On je ujedno proglašen najboljim učenikom završnih razreda srednjih škola te mu je, na temelju odluke Župana, dodijeljena novčana nagrada od 4.000 kuna.

Priznanja je primilo još troje olimpijaca: Ilija Srpak (na međunarodnoj olimpijadi iz astronomije i astrofizike u Indiji osvojio je brončanu medalju, na Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi na Tajlandu srebrnu medalju, a uz to i treće mjesto na Astronomskom turniru triju zemalja u Sloveniji), Andrea Križanić (osvojila je brončanu medalju na Međunarodnoj prirodoslovnoj Olimpijadi mladih u Indoneziji) i Aleksandra Saša Božović (osvojila je brončanu medalju na Srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi u Litvi).

Priznanja su dodijeljena i učenicima koji su na međunarodnim natjecanjima iz robotike osvojili prva tri mjesta, a to su: Noa Šoić (prvo mjesto u Švedskoj, drugo mjesto u Njemačkoj, treće mjesto u Slovačkoj i posebna nagrada za najbolje programsko rješenje na Svjetskom natjecanju u Japanu), Sven Vojnović (prvo mjesto u Švedskoj i Italiji, drugo mjesto u Njemačkoj i treće mjesto u Slovačkoj), Nera Kuzminski (prvo mjesto u Švedskoj i Italiji i treće mjesto u Sloveniji), Ana Klarić (prvo mjesto u Švedskoj i treće mjesto u Sloveniji), Nika Vinković (prvo mjesto u Švedskoj i treće mjesto u Sloveniji), Marko Srpak (prvo mjesto na All Star American Computer Science Leaqueu u SAD-u), Pavao Želimorski i Kristijan Želimorski (prvo mjesto u Švedskoj), Borna Svržnjak i Martin Peček (prvo mjesto u Sloveniji).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije