PRVI DAN ŠKOLE 52 prvašića u Knegincu prvi put u školskim klupama

Prigodnim programom u Osnovnoj školi Kneginec Gornji, koja broji ukupno 377 učenika, a u koju su danas krenula 52 prvašića, svečano je obilježen početak nove školske godine.

Na prvi dan škole učenike su posjetili su zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport dr.sc. Miroslav Huđek.

Nakon pozdravnih riječi ravnatelja škole Miljenka Rožmarića, te načelnika Općine Kneginec Gornji Gorana Kaniškog, zamjenik župana Tomislav Paljak je pred okupljenim učenicima, njihovim roditeljima i učiteljima kazao kako prvašićima predstoji zanimljivo životno razdoblje, nova znanja, ali i stjecanje novih prijateljstva.Također izrazio je zadovoljstvo što je ove godine početak nastave obilježen u Osnovnoj školi Kneginec Gornji.

– Ova škola ima dugu tradiciju i povijest, ali imaju i neke novitete i dobre standarde, rade u jednoj smjeni. Roditeljima želim uspjeha i ustrajnosti, a djeca će se brzo prilagoditi. Iz njih izvire iskrenost, a želim im da uče, rade i da se vesele – rekao je zamjenik župana Paljak.

Inače, danas je započela nova školska godina za više od pola milijuna osnovnoškolaca i srednjoškolaca u Hrvatskoj. U Varaždinskoj županiji je ukupni broj učenika prvih razreda osnovnih škola u novoj školskoj godini 1214 u 81 razrednom odjelu, a ukupni broj osnovnoškolaca u novoj školskoj godini je 10 120.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije