Direktor HTZ-a: ‘Špancirfest je poseban, evoluirao je u kvaliteti i sadržaju’

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Stančić u ponedjeljak, 21. kolovoza, posjetio je Varaždin.

Na Trgu slobode dočekali su ga direktorica Ureda Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Toth, direktorica Turističke zajednice Varaždinske županije Elizabeta Dolenec te gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok.

– Nisam dugo bio na Špancirfestu, drago mi je primijetiti da je manifestacija vidljivo evoluirala u kvaliteti i sadržaju. Ona je nadogradnja ukupne turističke ponude Varaždina, Varaždinske županije, ali i Hrvatske u cjelini. Također, ona je odraz kvalitetne suradnje između sustava turističkih zajednica, privatnog sektora i javnog sektora, Grada i Županije – rekao je uvodno Stančić predstavnicima medija.

Dodao je da je Špancirfest manifestacija koja je specifična po svom sadržaju i cjelokupnoj ponudi.

– Teško ga je usporediti s ostalim manifestacijama u Hrvatskoj, a postoji ih niz hvalevrijednih i inicijativa i etabliranih manifestacija, od primorja do kontinenta. Ali Špancirfest je po svome sadržaju zaista poseban i ističe se po kvaliteti ponude – osvrnuo se Stančić na poziciju Špancirfesta.

Od HTZ-a ovogodišnje izdanje Špancirfesta dobilo je potporu od 250.000 kuna, nakon javnog poziva i nakon što je stručno povjerenstvo provelo evaluaciju svih kandidatura.

Rekao je i da je HTZ ove godine također proveo niz javnih poziva s ciljem potpore javnim manifestacijama. Naglasak je na promociji kontinentalne ponude, primjerice cikloturizma i zdravstvenog turizma, ali i drugih oblika turizma. A cilj je da se kontinent brže razvija u odnosu na primorske destinacije.

Zadovoljan je razvojem kontinentalnog turizma, u usporedbi s prije deset godina, rekao je.

– No uvijek se može više i bolje i na tome se radi, da se stvore preduvjeti za daljnji razvoj – kaže Stančić, uz dodatak da na kontinentu nema primjerice velikih hotelskih sustava i zračnih luka, koji mogu ‘vući’ tuzirzam.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije