FOTO Nevrijeme na viničkom području: Stablo palo na cestu i oštetilo vozilo

Područje općine Vinica jučer je zahvatilo jako olujno nevrijeme, praćeno olujnim vjetrom i kišom, a zatim tučom veličine oraha, koja je padala 25 minuta.

Nebo se nad Vinicom doslovno zacrnilo, a olujni vjetar lomio je i čupao stabla te je jedno palo na privatnu kuću, a jedno ogromno stablo i to u Arboretumu palo je na Županijsku cestu 2029 pri čemu je oštećeno vozilo koje se u tom trenutku kretalo cestom.

Vjetar je raskrivao krovove kuća i drugih građevina, a količina oborina uz jačinu vjetra onemogućavala je bilo kakvo kretanje prometnicama. Zbog poziva građana koji su u panici stizali sa svih strana, iz svih naselja i dijelova općine vatrogasna postrojba imala je pune ruke posla zbog uklanjanja porušenih stabala i raščišćavanja prometnica i terena.

Područje Općine Vinica gotovo čitavu noć bilo je bez električne energije, a djelatnici Elektre čitavu noć otklanjaju kvarove.

Sve štete će se moći tek danas sumirati, jer zbog nastalih šteta naši građani neprekidno zovu, rekao je načelnik gospodin Marijan Kostanjevac koji ovim putem moli sve za razumijevanje i strpljenje. Jednako tako danas će načelnik općine donijeti odluku hoće li se zatražiti proglašenje elementarne nepogode od župana Čačića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije