PRIJATELJSKE VEZE Biciklima spojeni grad Lepoglava i općina Železniki

Snažne prijateljske veze grada Lepoglave i slovenske općine Železniki, već ranije potvrđene bratimljenjem, ovih su dana dodatno osnažene. Za to nije zaslužan neki od službenih protokolarnih događaja već zanimljiv pothvat.

Naime, troje prijatelja iz općine Železniki, predvođeni zamjenikom načelnika Matejom Šubicem, po paklenoj su vrućini biciklima prešli put od 188 kilometara i iz općine Železniki stigli do grada Lepoglave.

žZamjenik načelnika općine Železniki Matej Šubic, Andrej Frelih i Roman Megušar na put su krenuli u 4 sata ujutro i nakon prevaljenih 188 kilometara u Lepoglavu su stigli u 19 sati. U Lepoglavi ih je dočekao lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić sa suradnicima.

Nakon izmijenjenih pozdrava i upućenih riječi dobrodošlice, gostima iz općine Železniki predstavljene su lepoglavske znamenitosti i povijest.

Domaćini su sa svojim gostima obišli lepoglavsku župnu crkvu i samostan te razgovarali o daljnje povezivanje dviju jedinica lokalne samouprave, posebice na sportskom planu.

Gosti iz Železnikija drugog su se dana, također na biciklima, uputili natrag prema svojoj Općini koja se sve jače povezuje s gradom Lepoglavom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije