‘SIRIUS’ Sudjelovali na državnoj izviđačkoj olimpijadi sa čak šest ekipa

Za vrijeme održavanja 10. smotre Saveza izviđača Hrvatske u Kamanju organizirana je Državna izviđačka olimpijada. U vrlo jakoj konkurenciji od čak 70-ak ekipa izviđači Odreda izviđača ‘Sirius’ sudjelovali su sa čak pet ekipa u mlađoj kategoriji i jednom ekipom u starijoj kategoriji.

Natjecali su se u brzinskom vezanju čvorova, dizanju i rušenju šatora, paljenju vatre, slanju i primanju poruke zastavicama – semafor te u orijentacijskom krosu. Čakovečki i varaždinski izviđači su zadovoljni onim što su pokazali, a uvježbavali cijele godine na svojim redovitim izviđačkim aktivnostima.

Iako je važnije da čvorove koje su naučili vezati, znaju upotrijebiti i na aktivnostima u prirodi znaju postaviti šator u kojem će spavati i zapaliti vatru na kojoj će skuhati obrok, izviđačka olimpijada je prije svega zabava i prilika da se usporede sa ekipama iz cijele Hrvatske.

Pripremajući se za olimpijadu i sudjelujući na izviđačkim natjecanjima djeca i mladi uče se timskom radu i fair- playu.

Varaždinski i čakovečki izviđači pohvaljuju organizaciju ovog natjecanja kojeg su kompletno iznijeli volonteri Saveza izviđača Hrvatske.

Rezultati Državne izviđačke olimpijade bit će objavljeni na svečanom zatvaranju Smotre za tri dana u utorak, 1. kolovoza.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije