VIDEO Boška Ban Vlahek ‘Sve je spremno za početak Porcijunkulovog’

– Sve je spremno za početak 53. izdanja središnje kulturno-turističke manifestacije u Međimurju – Porcijunkulovo 2017. – rekla je za eMedjimurje voditeljica Turističkog ureda TZ Grada Čakovca Boška Ban Vlahek.

Porcijunkulovo će ove godine biti održano od 28. srpnja do 2. kolovoza u čakovečkom središtu, a u gradskoj Turističkoj zajednici očekuju više od 300.000 posjetitelja.

– Prošle godine imali smo 230.000 posjetitelja i prve najave govore kako ćemo tu brojku sigurno premašiti. Uz to, na 52. izdanju Porcijunkulova izlagalo je 300 izlagača, a prema sadašnjim prijavama imamo ih više od toga – izjavila je Ban Vlahek.

Govoreći o kontinuiranom unapređivanju manifestacije kazala je kako se svake godine pripremi nešto novo, a za 2017.-tu to je sasvim sigurno preseljenje središnje glazbene bine u jezero podno zidina starog grada. Time je rasterećen prostor na središnjem Trgu Republike koji je znao biti usko grlo.

Ban Vlahek ponovila je kako cijeli program radi mala, ali vrlo vrijedna ekipa iz Turističkog ured uz pomoć gradskih službi i poduzeća. U kratko – i na 53. Porcijunkulovom srž manifestacije bit će tradicijska komponenta, pa će na glavnoj čakovečkoj šetnici ispod kišobrana biti izložene rukotvorine, predstavljeni stari međimurski zanati i baština.

Značajno mjesto zauzet će i bogata međimurska gastronomija s naglaskom na domaće vinare, a tu su i koncerti izvođača s A-liste domaće glazbene scene. Uz to, Porcijunkulovo nudi i dječje igraonice i radionice, umjetničke izložbe, oldtimer vozila te brojne druge popratne sadržaje.

Program za različite ukuse i brojne generacije činit će Čakovec velikom pozornicom na otvorenom sljedećih šest dana. Svečano otvorenje manifestacije na rasporedu je večeras u 20 sati u čakovečkom Starom gradu, a voditeljica Turističkog ureda poziva sve do dođu u Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije