Od petka i u Lepoglavi možete napuniti električno vozilo!

Ovog će petka, 2. lipnja na Trgu 1. hrvatskog sveučilišta u Lepoglavi, u 12 sati, u trajan rad biti puštena ELEN punionica za vozila na električni pogon.

Riječ je o realizaciji ranije postignutog dogovora između HEP-a i Grada Lepoglave, odnosno riječ je o realizaciji ‘Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila’ kojim je HEP dobio pravo služnosti za dva parking mjesta, te na njima postavio punionicu uz tehničku podršku HEP Operatora distribucijskog sustava Elektre Varaždin, Pogona Lepoglava.

Grad Lepoglava će se tako u petak pridružiti Osijeku, Varaždinu, Rijeci, Koprivnici, Zadru, Vodicama, Čakovcu, Krapini, Slavonskom Brodu, Opatiji, Metkoviću, Crikvenici i ostalim gradovima, gotovo njih 40, u kojima su postavljene ELEN punionice.

Modernizacija

Otvorenju punionice u Lepoglavi nazočit će gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i Domagoj Puzak, voditelj Tima za e-mobilnost HEP Grupe.

Na otvorenje će biti predstavljen automobil na električni pogon koji će se napuniti upravo na novotvorenoj punionici u Lepoglavi.

Inače, HEP je prvi u Hrvatskoj prepoznao europski trend uvođenja odrednica održivog razvoja u sektore energetike i transporta.

Zbog toga u razvojni projekt e-mobilnosti ulazi kao ravnopravni partner sa zainteresiranim gradovima, lokalnim samoupravama te svim stranama koje imaju interes i želju modernizirati javni i privatni transport te doprinijeti smanjenju emisija CO2 i buke u gradskim središtima, te očuvanju okoliša.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije