Otvoren adaptirani dio Hitnog kirurškog prijema kao privremeno rješenje

U ponedjeljak, 15. svibnja, otvoren je adaptirani dio Hitnog kirurškog prijema Opće bolnice Varaždin.

– Upravo smo otvorili adaptirani Hitni kirurški prijem. Radi se o visokofrekventnom mjestu u bolnici kroz koje godišnje prođe oko 20 tisuća pacijenata. Svjesni smo činjenice da sam za izgradnju Objedinjenog hitnog bolničkog prijema treba sljedeće dvije do tri godine, a postojeći prostori više nisu bili adekvatni jer nisu zadovoljavali današnje strandarde i današnji protok pacijenata – rekao je ravnatelj Opće bolnice Nenad Kudelić.

Dodaje kako domena i opseg posla ostaju isti, no promijenjen je izgled i funkcionalnost prostora.

– Velik problem predstavljala je opservacija pacijenata. Nismo imali adekvatan prostor u kojem bi pacijente opservirali. Sama ideja potekla je od Kirurškog tima i Službe za kirurške bolesti, jer se radi o prostoru koji je nepromijenjen otkad je ova zgrada izgrađena (1978. godine). Današnja suvremena medicina postavlja nove zahtjeve i nove uvjete kojima se mi moramo prilagoditi.

Varaždinska županija za adaptirani je dio dala dodatna sredstva od 100 tisuća kuna.

Otvorenju je uz ravnatelja Opće bolnice Varaždin, Nenada Kudelića, prisustvovao i župan Varaždinske županije Predrag Štromar te njegov zamjenik Alen Kišić.

– Izuzetno mi je drago da su ravnatelj Kudelić i doktor Koprek, pročelnik ovog odjela osmislili i dali ideju na koji način olakšati hitnim pacijentima boravak i trijažu. Četrdeset godina ovdje su bili isti uvjeti, a sada je promijenjen način obrade. Pacijenti će puno manje čekati, oni najhitniji će biti pod kontrolom tehničara i doktora i neće više ležati na hodnicima – rekao je župan Štromar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije