Festival znanosti od ponedjeljka do četvrtka na varaždinskom FOI-u

Festival znanosti i ove se godine održava u Varaždinu, na Fakultetu organizacije i informatike. Kroz četiri dana događanja organizirano je više radionica i predavanja namijenjenih svim dobnim skupinama, od predškolaca, osnovnoškolaca pa sve do srednjoškolaca i studenata, ali i svim drugim zainteresiranim skupinama.

U ponedjeljak, 24.04. od 1o do 11 sati bit će odrćano predavanje na temu letjelica/dronova, a održat će ga Bogdan Okreša Đurić. Predavanje je namijenjeno osnovnoškolcima, a ove godine očekuje se čak 60 djece iz Prve i Druge osnovne škole Varaždin.

U utorak, 25.04. održat će se Dan otvorenih vrata Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu. Vrata Fakulteta bit će otvorena svim zainteresiranim posjetiteljima. Organizatori ističu da im je ove godine želja pokazati učenicima i budućim studentima kako izgleda uobičajeni dan FOI studenta, kroz događaj ‘Pro(e)živi jedan dan kao studend’. Program će započeti sastankom ispred zgrade Fakulteta. Učenicima će se, osim studijskih programa FOI-ja i uvjeta za upis, predstaviti mnoštvo izvannastavnih aktivnosti u koje se studenti mogu uključiti, te na taj način proširiti svoje vidike i kreativnost, steći zanimljiva poznanstva i iskustva koja im kasnije mogu pomoći kod zapošljavanja.

Tim povodnom će se na FOI-ju predstaviti razne zanimljive projekte i iskustva naših studenata. Osim toga, studenti će imati prilike upoznati zgradu fakulteta, posjetiti knjižnicu Fakulteta i laboratorije, te prisustvovati gadget showu.

Srijeda je namijenjena najmlađima, pa će tako FOI posjetiti 120 predškolaca za koje će biti organizirano predavanje naziva ‘Tko nam računa vrijeme?’. Voditeljica te radionice je dr.sc. Violeta Vidaček-Hainš, psihologinja i komunikologija. Na FOI-ju će bit i organizirana izložba dječjih radova na temu Vrijeme. Radionica počinje u 10h.

Posljednjeg dana u četvrtak, s početkom u 10 sati, u dvorani 1, održat će se još jedno predavanje namijenjeno srednjoškolcima i studentima pod nazivom ‘Matematički mozaik’. U ovom će mozaiku matematičari sa Katedre za kvantitativne metode predstaviti one dijelove matematike za koje mnogi rijetko čuju, a nalaze se svuda oko nas. Kroz nekoliko kratkih izlaganja publika će imati priliku čuti kako matematika utječe na izbore, kako nije lako piti sok iz svake boce i druge zanimljive teme.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije