VIDEO Osam godina kasnije: Kako vam bajkovita ‘Čarobna škrinja’ izgleda danas?

Sjećate li se ovog dojmljivog video uratka?

‘Čarobna škrinja’ naziv je petominutnog animiranog filma koji je u sklopu proslave Dana grada Varaždina 2008. godine predstavljen uzvanicima na svečanoj sjednici Gradskog vijeća te posjetiteljima novootvorene varaždinske sportske dvorane.

Bilo je to prvi puta da se u Hrvatskoj animirani film koristi u svrhu brendiranja grada.

Film je djelo zagrebačke agencije Luminus. U suradnji sa varaždinskom tvrtkom Gold, kreativni tim Luminusa koji čine Kristijan Petrović, Renato Grgić i Tonči Klarić, odlučio se za formu animiranog filma kao svojevrsnog iskoraka u predstavljanju i brendiranju jednog grada.

– Uz činjenicu da je jedan od najljepših i najstarijih srednjoeuropskih gradova, grad baroka i Špancirfesta, Varaždin je prepoznat i kao grad po mjeri svojih građana. Animirani film nije tek puko pokretanje sličica, već proces oživljavanja priče pa nam se upravo ta forma nametnula kao idealna za predstavljanje grada – rekao je tada Renato Grgić, kreativni direktor i jedan od autora filma.

– Varaždin je zaista nalik na čarobnu škrinju. Ugodan, šarmantan, a istovremeno dinamičan grad koji živi punim plućima. Promišljajući o najboljem pristupu, došli smo do zaključka kako ćemo grad tako duge povijesti i bogate tradicije najbolje prikazati kao složeni mehanizam glazbene škrinjice za čiju su čaroliju i identitet ipak najzaslužniji ljudi – duša samog grada – tadašnje su riječi Kristijana Petrovića (nije riječ o popularnom voditelju VTV Televizije!)

Podsjetimo se nakratko kako je to izgledalo. Neki su autorima i tadašnjoj gradskoj vlasti zamjerali to što je jedan od likova u filmu, koji bi trebao biti širi od aktualnih političkih prilika, i tadašnji gradonačelnik Ivan Čehok.

Kako vam film izgleda s vremenske distance i nakon svega što se dogodilo u ovome gradu proteklih godina?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije