ŽIVJETI ZDRAVO Akcija na Franjevačkom trgu zainteresirala građane

Savjetovanje građana o važnosti zdrave prehrane, tjelesnoj aktivnosti i izbjegavanju značajnih čimbenika rizika za razvoj kroničnih nezaraznih bolesti te podjela promotivnih materijala, kao i mjerenje tlaka i šećera u krvi.

Sadržaj je to akcije održane danas u Varaždinu, u okviru inicijalne javnozdravstvene akcije u sklopu Nacionalnog programa ‘Živjeti zdravo’.

Akcija je okupila veliki broj građana koji su došli na Franjevački trg kako bi se informirali o zdravom načinu življenja.

Akciji su se pridružili i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Kovačić, Irena Stipešević-Rakamarić, dr. med., spec. javnog zdravstva, kao i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić.

– Nažalost, karcinom dojke još je uvijek u Hrvatskoj, pa i u Varaždinskoj županiji, važan javnozdravstveni izazov jer se nalazi među deset vodećih uzroka smrti u žena. Treba poticati žene na preglede, a one bolesne uključivati u različite programe kako bi što bezbolnije i lakše prebrodile zloćudne bolesti – rekao je Kišić te dodao kako Varaždinska županija podupire preventivne akcije koje svake godine organizira Županijska liga protiv raka.

Akciju je organizirao Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije u suradnji sa učenicima i djelatnicima Srednje škole u Maruševcu s pravom javnosti, koji će uskoro provoditi prigodni program pod nazivom ‘Osam prirodnih liječnika’.

Sam program je namijenjen zdravstvenom prosvjećivanju građana grada Varaždina na interaktivan i praktičan način, uz pomoć postavljenih zdravstvenih stanica/postaja na kojima se građani mogu informirati o zdravstvenim vrijednostima prirode i pojedinih vrijednosti osam prirodnih liječnika: prehrane, tjelovježbe, vode, sunca, umjerenosti, zraka, odmora i povjerenja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije