AEISEC ‘Balkan Cooperation Congres’ okupio preko 170 mladih lidera iz regije

Od 9. do 12. ožujka održan je prvi Balkan Cooperation Congress u hotelu Bistrica na Jahorini koji je okupio mlade lidere iz AIESEC Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne gore.

Na kongresu je bilo preko 170 mladih ljudi iz regije koji su razmjenjivali znanje te dogovarali suradnju i unaprjeđenje odnosa između navedenih država.

Kao organizacija kojoj je glavni cilj razvijanje liderstva kod mladih i utjecaj na probleme u društvu, članovi AIESEC-a iz zemalja balkanske regije uvidjeli su mnogo stvari na koje mogu utjecati zajedničkim snagama te se boriti protiv nezaposlenosti, pasivnosti i predrasuda kojima svjedočimo svaki dan.

Balkan Cooperation Congress je prva stepenica suradnje između članova AIESEC-a u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji i Srbiji, te će svaka od ovih država imati svoje predstavnike na ovom kongresu.

Za proljeće i ljeto lokalni uredi AIESEC-a u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji planiraju implementaciju i prvog balkanskog projekta koji će za cilj imati razvoj poduzetništva kod mladih i otvaranje vlastitih startup-ova gdje će se nakon prvog dijela projektu pridružiti i ostale države Balkana.

Balkan Cooperation Congress služio je kao poticaj članovima AIESEC-a da njeguju sličnosti koje ujedinjuju ove države, da zajedničkim snagama poprave stanje u balkanskoj regiji te ono najbitnije – da aktiviraju mlade osobe da i oni daju svoj doprinos.

Tokom četiri dana kongresa, članovi su se upoznali i predstavili svoju lokalnu zajednicu, radili na raznim zadacima i radionicama, unaprjeđivali vještine te raspravljali kako bi i na koji način zajedničkim radom mogli poboljšati svakodnevicu država na području Balkana.

AIESEC je najveća međunarodna studentska organizacija s ciljem pomaganja mladima u otkrivanju i razvijanju svojih potencijala. Kroz rad u AIESEC-u, studenti dobivaju praktična iskustva i globalna iskustva razmjenama te radom na projektima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije