O ODLJEVU MOZGOVA Rotary Club organizira predavanje Joannisa Pournarasa

Rotary Club Varaždin 1181 poziva sve zainteresirane da se pridruže na već tradicionalnim Rotary predavanjima.

Ovaj puta, nakon vrlo kvalitetnih i izuzetno posjećenih predavanja prof. dr. Ivice Puljka, prof. psihologije Borisa Blažinića te investitora i poduzetnika Nenada Bakića, bit će to još jedno aktualno i korisno predavanje jednog od vrhunskih stručnjaka, partnera u hrvatskom brandu ASCENDANT, g. Joannisa Pournarasa!

Gospodin Joannis Pournaras će govoriti o odljevu mozgova, headhuntingu danas, razlikama u zahtjevima privatnih i javnih tvrtki, tajnama izbora najboljeg menadžmenta i hrvatskim boljkama.

Predavanje će se održati u četvrtak, 16.ožujka, u Park Boutique Hotelu, u Varaždinu s početkom u 20 sati.

‘Odljev mozgova ne možete zaustaviti, no zadržite kritičnu masu mladih’

Problem odljeva mozgova vidim kao snažan trend koji se, na žalost, trenutačno ne može zaustaviti. Jedan od razloga je manjak prilika u vlastitim zemljama. Ako one i postoje, vjerujem da ih se nedovoljno oglašava. Iza nas su godine aktivnosti na hrvatskom tržištu i u regiji općenito. Imam osjećaj da kompanije imaju potrebu za talentiranim ljudima. Potom su razlog više plaće, kao i aktivnosti stranih vlada u privlačenju radnika. No, trend odljeva mozgova može se pretvoriti u cirkulaciju mozgova. Jedna mjera je, npr., prepoznati talentirane zaposlenike i s njima održavati kontakt i pošto napuste zemlju. I konačno, kreirati okruženje koje bi ih motiviralo da se vrate i primijene naučena znanja i vještine nakon što odrade dvije do tri, ili 8 do 10 godina u inozemstvu. Smatram da bi najvažniji potez Hrvatskoj trebao biti da zadrži kritičnu masu mladih profesionalaca koji žele iskoristiti lokalne prilike i i postati “ambasadori promjene sutrašnjice, govori Joannis Pournarasa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije