SAUNA NA BALKONU? ‘Takva bahatost i nekultura vrijeđa one koji vole svoj grad’

Na adresu naše redakcije došla je poruka nezadovoljne čitateljice (podaci poznati redakciji), a njezino nezadovoljstvo izazvao je objekt smješten na vrhu jedne zgrade u Varaždinu.

Smješten je na balkonu, a problematično je, piše čitateljica, što nagrđuje izgled i sklad cijele zgrade.

U potpunosti prenosimo riječi nezadovoljne čitateljice.

Svašta smo već vidjeli, ali šupu na terasi penthause stana, još nismo… Je li nikla šupa ili nešto ‘fensi’ što ide uz penthouse stan, poput saune, nevažno. U svakom slučaju, pitam se kojim se kriterijima vode ljudi koji dođu na takvu ideju – je li njima potpuno svejedno što takvim nakaradnim zahvatom degradiraju kompletnu koncepciju i dizajn zgrade?

Zar se zaista nismo dovoljno nagledali zatvorenih balkona i lođa, raznoraznih nakaradnih čuda kojima su zgrade uništene do neprepoznatljivosti? Nakon što su svakakva čuda, nažalost, legalizirana, izgleda da i nadalje ne postoji senzibilitet o potrebi očuvanja sklada u prostoru u kojem živimo i koji je dio slike grada. Zašto pojedinci misle da su samo njihove želje i potrebe važne i da im je dopušteno sve?

Nas, ostale građane, koji volimo svoj grad i kojima nije svejedno kad ga se nagrđuje, vrijeđa takva bahatost i nekultura. Gdje su nadležne službe? Gdje je upravitelj zgrade, građevinski inspektor, komunalni redar? Pred nosom im se ponovo događa nelegalna gradnja! Hoćemo li svi mi koji se protivimo takvim užasima, ponovo morati trpjeti nove i nove legalizacije nelegalne gradnje koja nastaje zbog njihove neučinkovitosti i nerada?‘.

Upit o dotičnoj nadogranji poslan je nadležnim službama, a njihov odgovor objavit ćemo po primitku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije