HEROJ Dragutin Naglaš imao je tek 22 godine kad je poginuo u operaciji Maslenica

Povodom 24. obljetnice pogibije bojnika Dragutina Naglaša u Lepoglavi je odana počast heroju Domovinskog rata koji je 11. veljače 1993. godine poginuo na novigradskom ratištu.

Kod spomen-obilježja Dragutinu Naglašu, podignutog u parku koji će nositi njegovo ime, svijeće su upalili i počast mu odali Dragutinova supruga Ivanka, suborci iz postrojbe ‘Crne mambe’ i 2. gardijske brigade ‘Gromovi’, predstavnici braniteljskih udruga – Branitelji Hrvatske Lepoglava, HVIDRA-e Varaždinske županije i Ivanca, Hrvatskog časničkog zbora Ivanec te Udruge pripadnika 104. brigade ZNG, dok je ispred Grada Lepoglave počast odao zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Počast je bojniku Dragutinu Naglašu odana i na njegovu grobu na gradskom groblju u Lepoglavi.

– Voljeli bismo da se ne moramo sastajati u ovakvim prigodama. Na žalost, one su za nas realnost jer smo tijekom rata, braneći Hrvatsku, gubili prijatelje koji su svoje živote ugradili u temelje slobodne Hrvatske. Danas odajemo počast jednom od njih, heroju Domovinskog rata i hrvatskom vitezu Dragutinu Naglašu – istaknuo je predsjednik udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava Dražen Husnjak.

Govoreći o bojniku Naglašu, njegovi suborci iz ‘Crnih mambi’ s velikim poštovanjem i pijetetom govore o svom suborcum ističući kako je bojnik Dragutin Naglaš istinski heroj Domovinskog rata, koji je svojom hrabrošću i borbenošću u brojnim bitkama, od legendarne obrane sela Farkašić preko dubrovačkog pa do zadarsko-novigradskog bojišta, gdje je braneći Hrvatsku položio svoj život, uvelike pridonio porazu srpskog agresora.

Bojnik Dragutin Naglaš poginuo je 11. veljače 1993. godine u obrani Novigrada i njegovog zaleđa od protuudara velikosrpskog agresora u operaciji ‘Maslenica’.

Predvodio je satniju u niz napadnih djelovanja s ciljem pomicanja i učvršćivanja linije preuzete 9. veljače 1993. godine od 4. gardijske brigade.

U akciji 11. veljače 1993. godine smrtno je stradao od krhotina neprijateljske granate u području Novigrada, kod zaselka Baždarići, tijekom raspoređivanja i utvrđivanja satnije na dostignutoj crti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije