ROTARY ZA SREDNJOŠKOLCE Prikupljeno 14.650 kuna, akcija traje do 27. veljače

Rotary klub Trakošćan pokrenuo je humanitarnu akciju ‘Rotary za srednjoškolce’ kojoj je cilj prikupiti sredstva za financiranje obroka učenicima Srednje škole Ivanec, koji dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, a koje ne mogu financirati obrok djeci za vrijeme njihova boravka u školi.

Akcija je pokrenuta 27. siječnja kada su rotarijanci iz Rotary kluba Trakošćan, za trajanja manifestacije ‘Noć muzeja’ u Trakošćanu, prikupljali donacije posjetitelja trakošćanskog dvorca nudeći ih pri tom krafnama, kuhanim vinom i čajem.

Brojni su posjetitelji zastali kod štanda Rotary kluba Trakošćan, okrijepili se krafnama i toplim napicima, te svojim donacijama podržali humanitarnu akciju.

S pokretanjem akcije otvoren je poseban humanitarni račun (HR6323600001502005727, Zagrebačka banka) na koji se još uvijek mogu, sve do 27. veljače do kada akcija traje, uplatiti donacije i osigurati učenicima slabijeg imovinskog stanja redovit obrok za vrijeme boravaka u školi.

Do sada su to putem računa učinili pojedini građani i tvrtke IPC Inženjering, Solida ŠKZ, Hattrick- PSK, TMT i Ljekarna Renata Frišćić. Akciju su poduprli i drugi rotary klubovi te tvrtka Pan-Pek koja je donirala krafne kao i ustanova Dvor Trakošćan koja je omogućila odvijanje akcije u prostoru dvorca.

Akcija traje i dalje, zaključno s 27. veljače.

Do sada je prikupljeno 14.650 kuna. Ako prikupljena sredstva budu premašivala potrebe prehrane učenika slabijeg imovinskog stanja u tekućoj školskoj godini ostatak sredstava za istu će se namjenu koristiti i u narednoj školskoj godini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije