Proglašenje najboljih sportaša Grada Varaždina u ponedjeljak u varaždinskom HNK

Večeras, 30. siječnja, s početkom u 18 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, održat će se po 54. put, tradicionalno proglašenje najboljih sportaša Grada Varaždina u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

> Proglašenje najboljih sportaša Varaždina 30. siječnja, evo nominiranih!

Zbog ovako duge tradicije zasigurno je riječ o jednoj od najstarijih i najznačajnijih dodjela nagrada na području sporta.

Uz nagrađene te brojne sportaše, na dodjeli nagrada i priznanja bit će i velik broj uzvanika iz sportskog, političkog i javnog života Grada Varaždina, Varaždinske županije i Hrvatske.

Nagrade i priznanja

Nagrade i priznanja dodjeljuju se u kategorijama ‘Sportaš/sportašica godine’ te ‘Sportska ekipa godine’ u muškoj i žensko kategoriji.

Također, tu su i nagrade za najbolje sportaše kod osoba s invaliditetom te nagrade za najveće nade varaždinskog sporta.

Dodjeljuju se i priznanja Zajednice, diplome, zlatne plakete, godišnja nagrada sportski djelatnik godine, trener godine i školski sportski djelatnik godine. Tu je i priznanje ‘Sportski uzor škole’, kojeg između sebe biraju učenici u svakoj varaždinskoj osnovnoj školi.

Ta se priznanja dodjeljuju od 2010. godine.

Prva dodjela nagrada davne 1954.

Prvi put priznanja najboljim varaždinskim sportašima dodijeljena su davne 1954. godine.

Tada je uslijedila stanka do 1960. no i šezdesetih godina dodjela nije bila redovita sve do 1967. Od te godine nadalje dodjela nagrada najboljim sportašima Grada Varaždina organizira se bez prekida.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije