Članovi Rotary i Lions kluba prikupili 18 tisuća kuna za varaždinske udruge

Prijatelji i prijateljice iz Rotary kluba Varaždin 1181 i Interact kluba Varaždin 1181 tijekom studenoga i prosinca organizirali su već tradicionalnu akciju ‘Humanitarni Rotary Advent – zdrava djeca za bolesnu djecu’.

Nakon što su dvije godine za redom samostalno provodili tu akciju, potkraj 2016. u razgovoru s članicama i članovima NC Lions Club Varaždin Millennium ‘pala’ je ideja da zajedno nastupe na varaždinskom Adventu. Dogovorili su ‘smjene’ i dežurstva u našoj Adventskoj kućici i – humanitarna akcija mogla je krenuti.

Prije same akcije posjetili su sve varaždinske gradske i privatne vrtiće, podijelili im potrebne materijale iz kojih su djeca, zajedno sa svojim tetama, izradila poklone i ukrasila ih s puno ljubavi.

Djeci su objasnili da će svojim radovima i kreacijama, namijenjenim izložbi u našoj Adventskoj kućici, pomoći u prikupljanju sredstava za svoje vršnjake, ali i one starije kojima je pomoć potrebna.

Tijekom vrlo hladnih pet vikenda, od 25. studenoga do 24. prosinca, uz kuhano vino u vrlo ugodnom ozračju njihove kućice ugostili su sugrađane koji su tamo mogli izabrati originalni poklon za svoje najdraže te uz dobrovoljni prilog pomoći u prikupljanju sredstava za varaždinske udruge ‘Uz tebe sam’ i ‘Zipka’.

Udruga ‘Uz tebe sam’ pomaže djeci od najranije dobi do 14. godine s teškoćama u razvoju, motoričkim smetnjama, ADD, ADHD i cerebralnom paralizom. Udruga ‘Zipka’ usmjerena je na pružanje pomoći djeci koja rastu u udomiteljskim obiteljima na području Varaždinske županije, promičući udomiteljstvo kao najbolje rješenje za mališane bez odgovarajuće roditeljske skrbi odnosno bez uvjeta za odrastanje u svojoj biološkoj obitelji.

Zahvaljujući nesebičnom odricanju i trudu rotarijanaca i interaktovaca te dragih prijateljica i prijatelja iz Lions kluba, građana i ljudi dobre volje, ali i mnogim prijateljima rotarijancima iz drugih varaždinskih i hrvatskih klubova, prikupljeno je 18 tisuća kuna, za svaku od spomenutih udruga po 9 tisuća.

– Novac prikupljen ovom akcijom dolazi u prave ruke, uljepšava ozračje i olakšava boravak djeci koja stjecajem okolnosti ne mogu biti u toplom okruženju roditeljskih domova – složni su bili Vlatka Lončar-Lučev, predsjednica NC Lions Club Varaždin Millennium i Žarko Perić, predsjednik Rotary kluba Varaždin 1181, na zajedničkoj svečanosti prilikom uručenja donacija gospođi Marini Kereša iz udruge ‘Uz tebe sam’ te gospođi Nadi Furjan iz udruge ‘Zipka’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije