Svega pet učitelja iz cijele županije odazvalo se besplatnoj projekciji filma

Kina CineStar odlučila su početkom novog polugodišta počastiti prosvjetne radnike besplatnom projekcijom filma za djecu ‘Anka’, snimljenog prema romanu Mate Lovraka Anka Brazilijanka.

Na adrese škola, ili pak na pojedinačne adrese učitelja u županijama gdje CineStar ima svoja kina, stigle su pozivnice za besplatnu projekciju filma za utorak, 17. siječnja. Učitelji su tako bili u mogućnosti pogledati film i procijeniti za koji uzrast učenika je film pogodan i hoće li dovesti učenike u kino na projekciju.

Film Anka snimljen je u režiji Dejana Aćimovića. Posebnost filma je u tome što jednu od glavnih uloga, ulogu Brazilijanca, glumi bivši francuski nogometaš Eric Cantona. U filmu se pojavljuju brojni renomirani glumci, a djevojčicu Anku glumi kći Ecije Ojdanić, talentirana djevojčica Cvita Viljac. Priča govori o o djevojčici bez roditelja Anki te njezinom susretu i prijateljstvu s Brazilijancem, grubim radnikom s ciglane te o životu u Hrvatskoj i vremenima krize. Film nam poručuje kako je važna ljubav koja na kraju i pobjeđuje zlo. U filmu Anka se pojavljuju i bića iz hrvatske mitologije, za čiju je masku bio zadužen Halid Redžebešić.

Ovaj film je pogodan za uzrast nižih razreda osnovne škole, ali vjerojatno će biti zanimljiv i ostalima.

Za rubriku ‘Vjerovali ili ne’ je podatak kako se na besplatnu projekciju filma u varaždinskom CineStaru u centru Lumini odazvalo čak petoro (brojkom: 5) prosvjetara.

Jesu li prosvjetari ostali toliko u šoku i nevjerici da se za njih nešto besplatno organizira pa se nisu snašli, ili su ipak ostali neinformirani po školama, nije nam poznato. Petoro koji su se odazvali pozivu imali su tako skoro pa privatnu projekciju u praznoj kino dvorani, a CineStar ih je počastio i kokicama i pićem.

Ne treba naglašavati kako su u CineStaru ostali zatečeni skoro nikakvim odazivom pozvanih prosvjetara. Prema podatcima kojima raspolažemo, odaziv na projekciju u drugim krajevima Hrvatske ipak je bio nešto veći, a oni koji nisu dobili pozivnicu ostali su razočarani.

No, kako bilo, ovu lijepu gestu CineStara treba svakako pohvaliti. Nadajmo se samo da se u CineStaru neće obeshrabriti ovakvim odazivom na besplatnu projekciju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije