Ludbreg: Jubilarno izdanje izložbe mladih vina u organizaciji Udruge Trsek

Izložba mladih vina ludbreškog i susjednih vinogorja u organizaciji Udruge ‘Trsek’ ove će godine doživjeti svoje jubilarno 25. izdanje.

Program će započeti već u nedjelju, 22. siječnja, od 12 sati kada će kod kipa svetog Vinka brojni vinogradari, ali i gosti moći uživati u narodnom običaju – obrezivanju i blagoslovu trsovih grančica.

Izložba vina održat će se petak kasnije, 27. siječnja. Program počinje u 16 sati u hotelu ‘Crnković’, a u uvodnom dijelu bit će predstavljena monografija udruge. Samo otvorenje izložbe vina bit će u 17 sati. Za izložbu je proteklog vikenda prikupljeno 478 uzoraka vina.

Zahvaljujući neumornom radu ludbreških vinogradara okupljenih u ovoj udruzi Ludbreg je između ostaloga postao poznat i po kvalitetnom vinu za koje se često kaže da je upravo ludbreški peti element. Nije ni čudo obzirom da je prema legendi još Ludberga bila vrhunska vinogradarka. Angažmanom vinogradara 2010. godine otvorena je i Ludbreška vinska cesta čime je ostvarena dugogodišnja želja vinogradara, a stvoren je i novi turistički proizvod.

Cilj Udruge i dalje je okupljanje vinogradara, vinara, poduzetnika, te ostalih srodnih udruga, znanstvenih institucija u svrhu unapređenja proizvodnje i kvalitete proizvoda članova Udruge, kvalitete turističke ponude kao i sama njihova promidžba u tom kraju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije