KORAK DO SMJENE? Od ravnateljice Bolnice dr. Sanje Zember zatraženo očitovanje

Upravno vijeće Opće bolnice Varaždin na svojoj je posljednjoj sjednici od ravnateljice dr. Sanje Zember zatražilo očitovanje na određene navode Stručnog vijeća Bolnice, koji se poziva na članke zakona iz kojih bi se moglo zaključiti da je riječ o nastojanju da se pokrene pitanje ravnateljičine smjene. Pritom je odluka da se zatraži njezino očitovanje izglasana većinom glasova, a da se o tome nije raspravljalo.

Već se prošlog mjeseca nagađalo kako će ravnateljica Zember biti smijenjena, ali nitko od glavnih aktera – župan Štromar, predsjednik Upravnog vijeća Zoran Šantek (iz redova HNS-a), a ni sama ravnateljica nisu bili raspoloženi za komentiranje.

Jedini je u ravnateljičinu obranu stao Damir Habijan (HDZ), koji u tome ustraje.

– Na posljednoj sjednici Upravnog vijeća bolnice postupak ravnateljičine smjene uopće nije bio predmet rasprave. Bilo je riječi o poslovanju bolnice, a glasalo se i o očitovanju ravnateljice na navode Stručnog vijeća bolnice, koje se pozvalo na članke dvaju zakona, o zdravstvenoj zašititi i ustanovama, koji govore o njezinu razrješenju. Zaključak je donijet, a da o tome nije bilo raspravljano – istaknuo je Habijan, koji je ponovno rekao kako dr. Zember daje svoju podršku.

– Stojim iza ravnateljice jer smatram kako je vrijeme da budemo konstruktivni te da se okanimo političkih prepucavanja. Spomenimo radije projekte vrijedne 204 milijuna kuna koji se realiziraju, a ne da tražimo ravnateljičine greške. Iako se situacija u bolnici što se tiče gubitaka ne može riješiti preko noći, potrebno je zajedno raditi u tom smjeru, a ne se stalno prepirati – kazao je Habijan koji ne zna razlog smjene dr. Zember, koja je na tu funkciju došla sredinom prošle godine, nakon što su bolnice vraćene županijama.

Ravnateljica Sanja Zember rekla je kako je upućena u situaciju, ali nije bila raspoložena za komentar.

Predrag Štromar, varaždinski župan, odgovorio je kratko i jasno: – Nemam komentara!

Iako se ne zna točan razlog smjene, neki smatraju kako je riječ o nezadovoljstvu dijela Vijeća i zaposlenika novom sistematizacijom koju planira provesti, a nije isključeno ni da je riječ o politički motiviranoj smjeni. Dok su nestranačku ravnateljicu ranije podržali i HNS, i SDP, i HDZ, sada predstavnici prvih dviju stranaka u Upravnom vijeću mijenjaju stav.

Spomenimo kako u Upravnom vijeću sjede po jedan član HNS-a (Zoran Šantek), SDP-a (Jasminka Begić) i HDZ-a (Damir Habijan) te dva predstavnika djelatnika (Ranko Stare i Ljiljana Levanić).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije