Djecu s invaliditetom iz Novog Marofa razveselili poklon-bonovima

Gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač, u ovo vrijeme darivanja, podijelio je u petak poklon-bonove roditeljima djece s invaliditetom i poteškoćama u razvoju s područja Grada Novog Marofa.

Podijeljena su 42 poklon-bona trgovačkog centra Kitro, svaki u iznosu od 200 kuna, koji se mogu iskoristiti do 31. siječnja 2017. godine.

Jenkač je prilikom podjele poklon-bonova naglasio da je ovo samo nastavak dobre suradnje i s Centrom za socijalnu skrb te Udrugom ‘Sunce’ i da je cilj bio pomoći obiteljima u nabavci osnovnih potrepština.

Istaknuo je da Grad iz svog proračuna izdvaja godišnje oko 750 tisuća kuna za razne programe na području socijalne skrbi, a za slijedeću godinu najavio je moguće povećanje sredstava.

– Ove smo godine kroz politiku štedljivosti i racionalnosti uspjeli uvelike smanjiti naslijeđeni manjak u proračunu. Ova je godina bila financijski povoljna, a slično očekujemo i iduće godine što će stvoriti uvjete da još više pomažemo građanima Novog Marofa koji su u potrebi – izjavio je Jenkač.

Grad je podatke, prema kojima su podijeljeni bonovi, prikupio zahvaljujući popisu Centra za socijalnu skrb iz Novog Marofa te Udruzi ‘Sunce’ Novi Marof koja se brine za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.

Predsjednica Udruge, Marija Hokman, zahvalila je na prigodnim bonovima te istaknula kako je ovo lijepa gesta vodećih ljudi Novog Marofa. Ujedno je zaželjela svima puno uspjeha u idućoj godini, a roditeljima dovoljno snage da se nose sa svim teškoćama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije