FOTO Brojni posjetitelji uživali u živim jaslicama Zajednice Cenacolo

Žive jaslice Udruge Sveti Lovro – Zajednica Cenacolo u bratovštini Sv. Josip, upriozorena je i ovog Božića, a na taj se način svima zainteresiranima pokazalo kako se živjelo u doba Isusova rođenja.

Jaslicama se na blizak i topao način oživljuje atmosfera Isusova rođenja. Sjajna scenografija, domaće životinje, uvjerljivi kostimi glumačko plesne ekipe s glazbenom podlogom razveselili su mnogobrojne posjetitelje, koji se nisu osvrtali ni na prohladnu varaždinsku zimsku večer.

Veliku štalicu, kovačnicu, svratište, dućan, most, bunar, info štand, Betlehem na osamdesetak metara kvadratnih oživljuju kovači, pastiri, plesači, stolari, Sveta obitelj, građani Betlehema s domaćim životinjama koje su dovezene iz staje. Scenografiju, tekstove, kostime, glazbu, uvježbavanje – sve to rade mladići i djevojke volonterski, nitko ne dobiva plaću.

Prekrasna je to obiteljska priča koja vrlo dirljivo i efektno privlači pozornost gledatelja – posebice obitelji s djecom. Mnogi od njih se vraćaju predstavu odgledati i po više puta, što je dokaz da predstavlja malo koga ostavlja ravnodušnim.

Osim što su okupljeni uživali u predstavi, brojni su iskoristili priliku za fotografiranje sa Svetom obitelji, ali i ostalim glumcima i životinjama koje su upotpunile sliku Betlehema.

Oni koji su propustili ovu manifestaciju u njoj mogu uživati još 26. prosinca te 1. i 6. siječnja s početkom u 18 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije