FOTO Veselje na pedijatriji: Snjeguljica, mažoretkinje i drugi uveselili djecu

Kao što je to učinio i prošle godine, Dječji klub Dalmalino iz Splita ponovo je posjetio Odjel za pedijatriju Opće bolnice Varaždin i to samo s jednim ciljem – da uveseli djecu koja, nažalost, ovo blagdansko vrijeme moraju provesti u bolnici.

Glavni akteri ove divne priče, nazvane ‘Dalmalino uveseljava djecu’, bili su danas Snjeguljica, SPK ‘Valcer’, Varaždinske mažoretkinje, Zemlje sreće, Plesni klub ‘Plan B’ i, naravno, mališani, kako oni koji su trenutno u bolnici, tako i onih koji su došli samo zbog zabave.

– Drugi puta smo u Varaždinu, pokušali smo i prije, jer sam ja i emocionalno vezan za Varaždin, tu sam išao u školu dvije godine. Prošle godine jako smo dobro primljeni tako da smo i ove godine odlučili da dođemo i u ovu bolnicu – rekao je predsjednik Dječjeg kluba Dalmalino Zoran Vrsalović.

Ova aktivnost počela je prije osam godina na Braču kad je osnovana Udruga Dalmalino. U Splitu djeluju već osam godina, u Zadru šest godina, u Zagrebu četvrtu godinu, u Rijeci dvije godine, isto kao i u Varaždinu.

– Ova djeca su van svojih domova u vrijeme kad je najljepše, u božićno vrijeme. Zato djeci donosimo igru, zabavu, mrvu radosti, da zaborave na tegobe koje ih muče – zaključio je.

Zadovoljstvo je izrazila i u ravnateljica Opće bolnice Varaždin, Sanja Zember.

– Izuzetno nam je drago da je više izvođača ovdje, nego je djece. To znači da su nam mali naši pacijenti zdravi i u krugu svojih obitelji. A oni koji su došli uveseliti našu djecu razvijaju socijalnu empatiju prema malim pacijentima i to je doista jedan doprinos društvu – kazala je Zember.

Prema reakcijama djece, i današnja akcija Dječjeg kluba Dalmalino bila je i više no uspješna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije