Održan susret specijalizanata iz hitne medicine i predstavnika županije

U Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije održan je tradicionalni susret sa specijalizantima iz hitne medicine kojem je uz ravnatelja Zavoda Mladena Smoljanca prisustvovao i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić.

Zamjenik župana Alen Kišić tom je prilikom izrazio zadovoljstvo radom Zavoda i dao podršku specijalizantima.

– Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije je jedan od reprezentativnih zavoda na nivou RH i s punim pravom se ponosimo njihovim radom. Današnji susret održan je već treću godinu zaredom jer ovih šestero mladih ljudi je budućnost Zavoda u velikom broju godina koje su ispred nas, što nam daje sigurnost i garanciju da će Zavod nastaviti ovako kvalitetno sa svojim radom – istaknuo je zamjenik župana Kišić dodavši kako je ove godine Zavod imao oko 35 tisuća intervencija kod kojih se pokazalo koliko je Zavod kvalitetan.

Ravnatelj zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladen Smoljanec istaknuo je kako sve hitne imaju problem velike fluktuacije liječnika, ali kako su ovi liječnici specijalizanti prepoznali hitnu kao svoj životni poziv i time uvelike doprinijeli kvaliteti rada u ovom Zavodu.

Inače, specijalizantice Zavoda su Anđela Simić, dr.med., Mihaela Leš Golub, dr.med., Maja Svetec, dr.med., Marija Pleše, dr.med. i Marta Lukačević, dr.med., a susretu je prisustvovao i kandidat za slijedeću specijalizaciju iz hitne medicine Nikola Kočet, dr.med.

Godišnjim susretom Varaždinska županija i Zavod iskazuju, između ostalog, uzajamno poštovanje i vrednovanje rada specijalizanata i davanjem podrške njihovom stručnom napretku. Takvi susreti pridonose boljem razumijevanju pitanja specijalizanata i daju mogućnost specijalizantima da sami iznesu svoje mišljenje o svojem statusu. Specijalizanti istovremeno uče, stručno se usavršavaju, rade s glavnim mentorom i komentorima te imaju veliku odgovornost u svom radu s pacijentima koji čini veliki udio u njihovom radnom vremenu. Sve nabrojeno nadilazi satnicu redovnog radnog vremena 40 sati tjedno plus dežurstvo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije