Saznajte raspored svetih misa koje će predvoditi biskup Mrzljak narednih dana

Biskup Mrzljak ovih će dana imati puno javnih obaveza.

Tako će i ove će godine na Badnjak u 11.30 sati posjetiti pučku kuhinju Caritasa Varaždinske biskupije koja se nalazi u Varaždinu i u kojoj svakodnevno topli obrok prima više od 300 osoba teških životnih prilika.

Zatim će na predvoditi misu polnoćku u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu u božićnoj noći točno u ponoć sa subote 24. prosinca na nedjelju 25. prosinca.

Na svetkovinu Rođenja Isusova u nedjelju, 25. prosinca, u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu božićno misno slavlje počinje u 11 sati.

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak predvodit će u ponedjeljak, 26. prosinca, u varaždinskoj katedrali Uznesenja BDM u 11 sati misno slavlje za invalide grada Varaždina koji se već tradicionalno okupljaju na blagdan sv. Stjepana prvomučenika. Okupit će se članovi Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina. Na misi će se moliti za sve nepokretne, nemoćne i bolesne članove, njihove obitelji i sve dobre ljude koji pomažu da život osoba s invaliditetom bude bolji i ljepši.

U četvrtak, 29. prosinca, u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu u 18 sati misno slavlje biti će organizirano za sudionike tradicionalnog godišnjeg božićnog susreta djelatnika i volontera Caritasa Varaždinske biskupije.

Na blagdan Svete Obitelji u petak, 30. prosinca, u 17 sati održati će se misno slavlje u kapeli Obiteljskog centra Varaždinske biskupije u Varaždinu. Na misi će se okupiti bračni parovi i svećenici koji su bliži suradnici Obiteljskog centra. Domaćin susreta je predstojnik Obiteljskog centra preč. Josip Koprek koji vodi pastoral bračnih parova i obitelji.

U varaždinskoj katedrali misa zahvalnica za proteklu godinu održat će se u subotu, 31. prosinca, u 18 sati.

Biskup će predvoditi i svetkovinu Marije Bogorodice u nedjelju, 1. siječnja, u 11 sati u katedrali prigodom 50. Svjetskog dana mira.

U srijedu, 4. siječnja, u 10.30 sati misno slavlje u Caritasovu Domu za starije i nemoćne osobe ‘Sv. Ivan Krstitelj’ u Ivancu također će predvoditi biskup Mrzljak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije