Rok Čepin iz Druge gimnazije je novi predsjednik Županijskog vijeća učenika

U Skupštinskoj dvorani Županijske palače održani su izbori za predstavnike u Županijsko vijeće učenika Varaždinske županije za koje se kandidiralo 10 kandidata iz osnovnih i srednjih škola doma Varaždinske županije.

Na početku izborne sjednice okupljene je pozdravio zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak koji je učenicima savjetovao da odaberu one predstavnike za koje misle da će najbolje artikulirati zajedničke ciljeve.

Inače, tijekom predstavljanja svih kandidata i njihovih programa naglasak je, u većini slučajeva, stavljen na što veću suradnju i povezivanje među školama, održavanje više praktične nastave i organizaciju raznih humanitarnih događaja.

Za novog predsjednika Županijskog vijeća učenika izabran je Rok Čepin iz II. gimnazije Varaždin, za potpredsjednika Viktor Divjak iz I. gimnazije Varaždin, za zapisničara Adonis Vrček iz Srednje škole ‘Arboretum Opeka’, a za članove odbora Vijeća učenika Samuel Ivan Horvatek iz Gospodarske škole Varaždin, Jakov Jožić iz II. osnovne škole Varaždin, Magdalena Pleša iz Medicinske škole Varaždin i Nika Boltižar iz Osnovne škole Metel Ožegović Radovan.

Novoizabrani predsjednik Županijskog vijeća učenika ujedno će biti i predstavnik Varaždinske županije u Nacionalnom vijeću učenika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije