Zanimljive ‘Put(opis)ne priče’ Željke Baniček ove nedjelje u Medinoj Škrinji

U nedjelju, 11. prosinca, u 17 sati, u pubu Medina Škrinja održat će se putopisna večer pod nazivom Put(opis)ne priče.

Na putopisnoj večeri predstavit će se Željka Baniček, inicijatorica programa i velika ovisnica o putovanjima. Vulkani, kakao i džungla samo su neke od asocijacija vezanih uz Gvatemalu koju je Željka posjetila 2016. godine.

Putopisno predavanje ‘U potrazi za izgubljenim carstvom Maja u Gvatemali’ dotaknut će se i tematike domorodačkog stanovništva Maja, autoričinog istraživanja najveće piramide ‘La Danta’ i El mirador-a, najvećeg otkrivenog arheološkog nalazišta koje je ostalo neistraženo sve do početka 2000. godine.

Željka Baniček inače je veliki zaljubljenik u putovanja te je proputovala više od 35 zemalja diljem svijeta i živjela u 7 zemalja. Prvo samostalno putovanje bilo je davne 2003. godine kada je provela ljeto u Latviji.

Svoje dogodovštine s putovanja često dijeli s prijateljima i pratiteljima na društvenim mrežama i na svojim blog stranicama. Nedavno je u Zagrebu održala predavanje u organizaciji Hrvatsko-hispanskog društva na temu Gvatemale.

Fotografije i priče s putovanja objavljivala je i u novinama, Lonely Planet vodiču za Hrvatsku, te u nekoliko TV reportaža.

Koje sve tajne krije i kakvu težinu nosi ovo mjesto, saznajte u neformalnom i ugodnom ambijentu Medine Škrinje.

Program je besplatan.

Web stranica: www.voyagemistress.com
Facebook: https://www.facebook.com/voyagemistress
Instagram: https://www.instagram.com/voyagemistress/

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije