LAUREATI Ovo su zaslužnici koji će dobiti priznanja uz Dan grada Varaždina

Grad Varaždin i ove godine povodom svog dana na svečanoj sjednici koja će se održati u utorak, 6. prosinca, dodjeljuje javna priznanja pojedincima ili kolektivima koji su to svojim radom, trudom i zalaganjem u 2016. godini zaslužili.

Tako će nagradu za životno djelo dobiti velečasni Mijo Horvat za osobiti doprinos i dugogodišnje pastoralno djelovanje župničke službe u Župi Svetog Fabijana i Sebastijana te pružanje svekolike duhovne pomoći.

> Velečasni Mijo Horvat omiljen je u svojoj župi u kojoj djeluje punih 40 godina

Nagrada Grada Varaždina dodijeliti će se Davoru Bobiću, skladatelju, pedagogu i ravnatelju Varaždinskih baroknih večeri za izvanredne rezultate u umjetničkoj i pedagoškoj praksi te promicanje kulture i umjetnosti, Enesu Gariboviću višestrukom državnom prvaku u karateu, za iznimne sportske rezultate u karateu u 2016. godini, kao i promoviranju grada Varaždina izvan granica Republike Hrvatske.

Nagradu Grada zaslužila je i Erika Spirić za dugogodišnji iznimni doprinos u promicanju prava rodilja i podizanju svijesti o važnosti prirodnog poroda te Ivan Vujec, osnivač i dugogodišnji predsjednik Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždinu za dugogodišnje sportske aktivnosti i neumorni entuzijazam u području civilnog društva.

Plaketa Grada Varaždina pripada Mariji Habijan, posthumno, dugogodišnjoj predsjednici Udruge vrtlara Varaždinske županije, za promicanje vrtlarske, cvjećarske i hortikulturne struke u Varaždinskoj županiji te promociji kulturne i turističke ponude Grada i Županije.

Auto klub Varteks također će primiti plaketu povodom obilježavanja 70. obljetnice osnivanja Kluba, za promicanje prometne kulture te organizaciju auto sajma.

Bomark grupi plaketa će biti dodijeljena za iznimne poslovne rezultate, izvozu koji čini 75 posto prometa te kontinuiranom ulaganju u razvoj proizvodnje što je rezultiralo potpunom automatizacijom, najmodernijim strojevima i najkvalitetnijim proizvodima. Grupa se ističe i u korištenju EU fondova te humanitarnom radu kroz zakladu ‘Civilizacija ljubavi’.

Hrvatsko-njemačko društvo Varaždin plaketu će primiti za dugogodišnje promicanje grada Varaždina u međunarodnoj suradnji sa Saveznom Republikom Njemačkom te dugogodišnju djelatnost kojom je znatno pridonijelo razvoju Varaždina.

Uz sve navedene nagrade dodjeljuju se i medalje koje će ove godine pripasti Njegovoj Ekselenciji Eduardu Aznaru Camposu, veleposlaniku Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj, za njegov doprinos u organizaciji 46. Varaždinskih baroknih večeri i razvoju suradnje u kulturi između Kraljevine Španjolske i Grada Varaždina, gospodinu Srećku Mintasu za svestrano zalaganje i doprinos razvoju obrtništva te očuvanju obrtničke tradicije.

Medalju će primiti i mr.sc. Stjepan Adanić za doprinos u pregovaračkim procesima tijekom domovinskog rata čime je iz srpskih koncentracijskih logora oslobođen velik broj branitelja, pripadnika MUP-a uključenih u obranu Vukovara i Borovog naselja, a Miroslav Prikratki medalju će primiti za razvoj malog poduzetništva u gradu Varaždinu.

Centar tradicijske kulture povodom 70 godina kontinuiranog rada na očuvanju tradicijske kulture uvježbavanjem generacija mladih, ovladavanju plesnim i glazbenim vještinama te uspješnim djelovanjem na području kulturno-umjetničkog amaterizma grada također će primiti medalju, a uz sve navedene nagrađene će biti i udruge Novi put Varaždin za poseban doprinos za skrb i zbrinjavanje beskućnika s područja grada Varaždina i udruga STK Starr Varaždin za uspjehe u sportskim natjecanjima i rad s mladeži, organizaciju sportskih priredbi i razvoj stolnoteniskog sporta.

> Dan grada Varaždina: Na svečanu sjednicu dolazi i premijer Andrej Plenković

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije