Grofica Lujza prošetala Lujzijanom i razveselila Lokvarce

Volonteri projekta ‘Grofica Lujza’ posjetili su Općinu Lokve u Gorskom kotaru te bili gosti tamošnje Udruge ‘Ljubitelja lokvarskih starina’ koja aktivno brine o bogatoj etnografskoj i kulturnoj baštini svog mjesta.

Domaćini su goste upoznali s običajima lokvarskog kraja, s poviješću ceste Lujzijane te s likom i djelom poznatog jezikoslovca i Lokvarca Rudolfa Strohala. Volonteri projekta svoje su domaćine razveselili druženjem s dvojnicom grofice Lujze te radionicom izrade božićnog nakita od krep papira.

Za polaznike tamošnjeg Društva Naša djeca također je organizirano prigodno druženje s grofičinom dvojnicom te izvedba igrokaz o susretu grofice Lujze s malenom seoskom djevojčicom Magdom.

Po svršetku igrokaza druženje je grofičine dvojnice i djece nastavljeno kroz radionicu izrade grofičinog božićnog anđela te prigodnu podjelu svetih sličica i kruščića sa sjemenkama lana. Druženje svih sudionika događanja završeno je zajedničkom šetnjom Lujzijanskom cestom kroz mjesto Lokve.

Uzvratni posjet Gorana Hrvatskom zagorju dogovoren je za proljeće 2017. godine. Osim druženja i upoznavanja etnografske i kulturne baštine hrvatskih krajeva predsjednica Udruge ‘Ljubitelja lokvarskih starina’ Mirjana Pleše i voditelj projekta ‘Grofica Lujza’ Tibor Martan najavili su i zajedničke projekte na promicanju i očuvanju tradicijske kulture.

U znak prijateljstva i buduće suradnje voditelj projekta ‘Grofica Lujza’ Tibor Martan postao je i članom Udruge ‘Ljubitelja lokvarskih starina’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije