Donacija DM-a pomoći će malim umjetnicima Dječjeg vrtića Varaždin!

U utorak, 29. listopada, DM je Dječjem vrtiću Varaždin predao donaciju koja će omogućiti nabavu komorne električne peći za pečenje keramike. Donacija DM-a koju je projekt dobio u sklopu inicijative ‘Jer sve smo to MI!’ omogućit će malim umjetnicima Dječjeg vrtića Varaždin u potpunosti samostalno stvaranje umjetničkih djela od gline.

U sklopu inicijative DM će uložiti više od 1,5 milijuna kuna u realizaciju 40 društveno korisnih projekata diljem Hrvatske, među kojima se nalazi i projekt ‘Leptirići se igraju glinom’.

– Iznimno smo ponosni na naše mlade umjetnike, a zahvaljujući ovoj donaciji sada smo u mogućnosti nabaviti vlastitu peć za keramiku. Moći ćemo izrađivati satove od keramike, magnete i ostale preDMete pod ‘jednim krovom’ i nećemo više morati tražiti tko će nam ispeći proizvode. Hvala DM-u što je prepoznao ovaj projekt i odlučio pomoći nam u nabavi peći koja će koristiti i mnogim narednim generacijama djece koja će dolaziti u naš vrtić – izjavila je Andrea Sedlar, odgojiteljica Dječjeg vrtića Varaždin koja je uz ravnateljicu vrtića, Jasenku Husnjak, prisustvovala na preuzimanju donacije.

Projekt ‘Leptirići se igraju glinom’ traje već desetak godina, a omogućuje djeci da izražavaju svoju kreativnost i razviju estetske kriterije za promatranje svijeta oko sebe.

– Drago nam je što ovom donacijom osiguravamo kontinuitet lijepog i važnog projekta za Dječji vrtić Varaždin. Vrijednost radova koji su napravili ovi mali umjetnici prepoznali su i na Svjetskoj izložbi male keramike gdje su imali zapažen nastup, a također aktivno sudjeluju i na Špancirfestu. Ponosni smo što je DM dio ovog projekt i uvjereni smo kako će iz ove peći izaći puno lijepih umjetnina naših malih umjetnica i umjetnika – izjavila je Dijana Košić, područna menadžerica DM-a.

Inicijativa DM-a ‘Jer sve smo to MI!’ okupila je organizacije civilnog društva i ustanove koje svojim projektima pomažu zajednici i socijalno osjetljivim skupinama. U 26 hrvatskih gradova i naselja zdravstvene ustanove pacijentima će osigurati kvalitetniju skrb, škole će svojim učenicima ponuditi prikladno okruženje za obrazovanje i dodatne sadržaje, a ekološki projekti pobrinut će se za uređenje parkova i urbanih vrtova.

Više informacija o inicijativi i projektima koje će DM realizirati možete pronaći na internetskoj stranici jersvesmotomi.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije