Advent u Varaždinu: Drugi najveći ledeni park u zemlji, doček 2017. uz Vatru…

Program Adventa u Varaždinu, koji će se odvijati od 25. studenoga 2016. do 15. siječnja 2017. godine, predstavljen je danas, 18. studenog. Varaždinci i Varaždinke će tako i ove godine, nakon uspješnog prošlogodišnjeg Adventa, moći uživati u još većem klizalištu s ledenom stazom na Kapucinskom trgu, ali i brojnim drugim kulturnim i zabavnim događanjima u cijeloj povijesnoj jezgri.

> FOTO Advent u Varaždinu sve bliže: Korzo će krasiti jelka visine 16 metara

– Želja mi je da uz Špancirfest Advent postane turistički proizvod koji će privlačiti ljude ne samo iz zemlje, već iz svijeta. Ove godine smo se približili cilju. Naime, nadogradili smo program i uveli novine – istaknula je Jelena Toth, direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina i nastavila.

– Advent će se odvijati na Kapucinskom trgu i Korzu. Na Kapucinskom će i ove godine vladati ledena čarolija, a ove godine nas očekuje drugi najveći led u Hrvatskoj. S Kapucinskog trga radimo šetnicu do Korza Ulicom Ankice Opolski gdje će ove godine biti smješten prigodna prodaja sa desetak kućica, koja je prijašnjih godina bila na Franjevačkom trgu. Na Trgu slobode će u 13 kućica također biti prigodna prodaja, a svoje će proizvode izložiti varaždinski obrtnici. Dućanska ulica biti će kreativna, osmislili smo božićno ukrašavanje i unijeli nešto novo.

Na Korzu će, kako je istaknuto, biti manifestacija Bijeli Korzo sa ugostiteljskom ponudom, radimo šumu, vlakić Djeda Mraza i prigodan glazbeni program tijekom četiri subote u jutarnjim i večernjim satima. Prvi koncert je na rasporedu 26. studenog nastupom grupe Pavel, zatim dolazi Christmas Trio, Hrvatska funk delegacija, a 17. prosinca dolaze Soulfingersi.

– Za vrijeme Adventa će se u Varaždinu odvijati ukupno 25 glazbenih programa. Mališani će se zasigurno razveseliti kamion Djeda Mraza koji imaju prilike vidjeti u reklamama za Coca Colu, a koji dolazi 14. prosinca u Varaždin – istaknula je Jelena Toth.

Ledena čarolija na Kapucinskom trgu

Klizalište na Kapucinskom trgu će s radom započeti 25. studenoga, nastupom DJ-eva, a trajat će do 15. siječnja.

– Površina klizališta s ledenim staza iznosi 1134 metara kvadratnih, a drugi je to najveći ledeni park u Hrvatskoj. Pripremni radovi su u tijeku i nadam se da će nas vrijeme poslužiti. Ove godine organiziramo i šklu klizanja, biti će postavljena kuća Djeda Mraza, a zahvaljujući našem sponzoru Kitrou, biti će i prigodan Kitro kutak te bogata ugostiteljska ponuda koja će biti proširena – istaknuo je Predrag Ciglar, direktor Gradske tržnice Varaždin.

> Ove godine još veće klizalište na Kapucinskom, moći ćete i nabrusiti klizaljke!

– Osim toga, 10. prosinca dolazi Jacques Houdek s Djeda Mrazom, a uz brojne programe nadamo se da će Ledena čarolija opravdati naziv.

Radno vrijeme biti će svakog dana u terminima 9.45 – 11, 11.30 – 12.45, 13.15 – 14.30, 15 – 16.15, 16.45 – 18, 18.30 – 19.45, 20.15 – 21.30, a subotom se od 22 do 23.30 sati organizira Disko Sklisko.

Dan grada uz Detour, Vatra na dočeku

Dan grada Varaždina je 6. prosinca stoga se i tim povodom organizira bogat program.

Mel & Mindmills i grupa Detour održat će koncert u utorak, 6. prosinca, od 19 sati. Potrebno je istaknuti i tradicionalni koncert ansambla Lado 22. prosinca. Dakle, mnogo je popratnih sadržaja, što filmskih, kulturnih, glazbenih – istaknuo je Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin.

Varaždinci će u Novu godinu ući na Kapucinskom trgu uz koncert grupe Vatra, vatromet, ali i tradicionalnu, 39. po redu, Novogodišnju utrku koja je jedinstvena u svijetu.

– Novogodišnju utrku selimo s Korza na Kaupucinski trg. Želimo okupiti sve najbolje trkače, velik je broj prijava i očekujemo velik broj natjecatelja – istaknuo je Patrik Koščak, glavni tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

> ‘Utrčite’ u 2017. godinu na 39. po redu Novogodišnjoj utrci grada Varaždina

Gradonačelnik Goran Habuš zadovoljan je organizacijom te je pozvao sve Varaždinke i Varaždince neka uživaju u (pret)blagdansko vrijeme.

– Ovaj je projekt u vrlo kratkom roku dobro prihvaćen, ispravljamo nedostatke iz godine u godinu tako da budemo sve bolji. Nije nam želja biti bolji od Zagreba, ili ga kopirati, već ćemo ono što imaju dobro uzeti od njih, kao što su oni masu stvari ‘pokrali’ ranijih godina od nas. Proizvod je to okrenut našim sugrađanima i sugrađankama, ali i turistima, stoga pozivam sve neka dođu i uživaju – istaknuo je.

Grad za organizaciju izdvaja 330 tisuća kuna, a cjelokupni program moći ćete pogledajte ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije