Hana Hegedušić donirala novac beskućnicima: ‘Ovo nam se ne događa svaki dan’

Varaždinska glumica Hana Hegedušić ove sezone nastupa u televizijskom showu ‘Tvoje lice zvuči poznato’ Nove TV, a svojom je transformacijom u Mladena Grdovića oduševila i odnijela pobjedu u prvoj epizodi.

> Hana Hegedušić kao Mladen Grdović: ‘Prijateljice će mi sad naći gažu na svadbi’

Pobjedom je osvojila iznos od deset tisuća kuna koji je odlučila donirati udruzi ‘Novi put’ iz Varaždina osnovanoj u sklopu prenoćišta za beskućnike.

Hana Hegedušić je danas, 17. studenog, osobno uručila dobiveni iznos korisnicima koji su je s veseljem dočekali. Glumica je s korisnicima popričala te saznala u što će utrošiti ta sredstva.

– Presretni smo bili kad smo saznali za donaciju jer se to ne događa svaki dan. Ogromna je to svota za nas. Novac nam je došao u pravom momentu jer smo upravo u adaptaciji jednog prostora koji nam služi za edukaciju, a dio ćemo utrošiti za kupnju zimskih cipela za šesnaestero korisnika – rekao je predsjednik udruge ‘Novi put’ Nikola Dugandžić.

Udruga ‘Novi put’ osnovana je 2010. godine u Varaždinu. Organizirana je kao nevladina, nepolitička i neprofitabilana organizacija čiji je cilj promicanje, razvoj i unapređenje skrbi o beskućnicima, pružanje stručne i savjetodavne pomoći, te stručno osmišljavanje, izrada i realizacija projekata kojima se unapređuje kvaliteta života beskućnika.

– Kad smo tražili udruge koje bi preporučili ukoliko bismo pobijedili, tražila sam one koje se brinu o beskućnicima pa sam naišla na Novi put. Presretna sam da je moja pobjeda to omogućila i da će novac utrošiti na nešto što im je uistinu potrebno – rekla je Hana.

Korisnici su bili odlični domaćini, popričali i fotografirali se s glumicom, a u šali rekli kako će adaptirani prostor zvati ‘Hanina soba’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije