štrajk u varteksu

FOTOGALERIJA Štrajk radnika ispred Varteksa: ‘Proizvodnja neće nastaviti dok se ne isplate plaće’

Novinarima se obratio i jedan od većinskih vlasnika dionica Varteksa Stjepan Čajić.

U Varteksu je danas u jutranjim satima započeo štrajk radnika. U štrajku su zbog neisplate plaća dijelom za veljaču te za cijeli ožujak, a s konferencije za novinare poručili su da će štrajkati sve dok im se plaće ne isplate te da članica Uprave Jelena Bošnjak više ne uživa povjerenje radnika, piše HRT:

Tomislav Rajković, predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske istaknuo je kako nije tajna da je Varteks već duže vrijeme u teškoj situaciji.

– Po prvi put ovako dugo su neisplaćene plaće i isto tako proizvodnja nije nastavljena. Mi kažemo da se proizvodnja neće nastaviti, dok se te plaće ne isplate. Malo apsurdno, ali radnici Varteksa i sam Varteks taoci su svojih vrijednosti, vrijednosti imovine Varteksa, rekao je Rajković.

Novinarima se obratio i jedan od većinskih vlasnika dionica Varteksa, Stjepan Čajić koji je istaknuo da razumije situaciju u kojoj su radnici.

– Ako netko ima neke zle namjere i želi firmi naštetiti dokapitalizacijom, da se tako okoristi, slobodno može, imamo poziv na Skupštinu. Pozivam ih na Skupštinu i tko god može, neka uloži, poručio je Čajić.

Čajić, koji je u nekoliko navrata davao pozajmice Varteksu za isplatu plaća, zapitao je pred novinarima i radnicima jesu li sva ta sredstva stigla do radnika. Dodao je kako se, prema njegovim saznanjima, poveći dio sredstava koristio za marketinške kampanje.

– Koliko su ti troškovi bili opravdani i u pravom trenutku? Koliko je tvrtka imala koristi od tog marketinga? Da li je rađena ikakva studija o isplativosti? To treba pitati one koji su ulagali. I da li su neki možda od toga imali koristi, pitanja su koja je postavio Čajić, piše HRT.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije