MINISTAR GOSPODARSTVA O VARTEKSU

Habijan: ‘Vlada je spremna pomoći radnicima Varteksa unutar zakonskih okvira’

Ministar gospodarstva Damir Habijan održao je sastanke i sa sindikatom i s upravom. Evo što kaže…

Još uvijek ministar gospodarstva Damir Habijan oglasio se javnom porukom u vezi problema u Varteksu. Jučer je Habijan održao sastanak s predstavnicima sindikata radnika, a danas i s Upravom tvrtke.

“Tijekom oba sastanka, zajedno s kolegama iz Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, predstavili smo mjere kojima, u okvirima zakonske nadležnosti, možemo pomoći privatnoj tvrtki Varteks d.d.”, kaže Habijan.

Jednokratna novčana pomoć

Iznio je koje mogućnosti stoje na raspolaganju:

“Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja komuniciralo je mogućnost korištenja jednokratne novčane pomoći za poduzetnike koji se nalaze u poteškoćama ‘rescue aid’, što je podržano smjernicama EU-a. Predmetna novčana pomoć dodjeljuje se temeljem prijave, a može trajati dok se trgovačko društvo ne osloni na noge te donese određeni plan operativnog i financijskog restrukturiranja.”

Skraćivanje radnog vremena

Još jedna od mjera je skraćivanje radnog vremena, s ciljem očuvanja radnih mjesta, za koju Habijan kaž da je u nadležnosti Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalnog rada.

“Ističem još jednom kako je Varteks privatna kompanija, ali iskreno suosjećam s radnicama i radnicima, jer sam kao Varaždinanc posebno vezan uz Varteks”, poručio je Habijan. Cijelu njegovu poruku pogledajte u video prilogu.

Najnovije