uprava varteksa

Karlo Koprek novi je predsjednik Uprave Varteksa

Riječ je o ekonomistu iz Varaždina.

Novi predsjednik Uprave Varteksa je Karlo Koprek, objavljeno je na stranicama Zagrebačke burze. Na toj funkciji on je zamijenio Jelenu Bošnjak, koja je ostavku podnijela u jeku štrajka radnika Varteksa.

Koprek će na mjestu predsjednika Uprave Varteksa biti narednih pet godina, a njegovo imenovanje pozdravili su i iz Samostalnog radničkog sindikata Varteks. Radnici su danas prekinuli štrajk te su nastavili s radom.

Tko je Karlo Koprek

Forbes Hrvatska piše da je Karlo Koprek ekonomist iz Varaždina koji u svom CV-ju ima i pozicije Senior Project Managera u tvrtki Stjepana Čajića, jednog od većinskih dioničara Varteksa, Stype i Senior Solution Engineera u Infobipu.

Za razliku od dosadašnje članice Uprave, koja po izjavama radnika većinu vremena nije ni bila u Varteksu, Koprek se planira u potpunosti posvetiti toj poziciji.

Za Forbes Hrvatska kaže kako je svjestan problema u kojima se Varteks nalazi, ali će točnu situaciju znati tek nakon preuzimanja funkcije. Njegov prvi cilj bit će isplata zaostalih plaća radnicima, a zatim rad na dugoročnoj stabilizaciji poslovanja kako buduće plaće ne bi bile upitne.

Motivaciju za dolazak na nezahvalnu poziciju objašnjava činjenicom da je iz Varaždina i okružen ljudima koji su svojevremeno radili u Varteksu. To su njegov tata, stric i djeda ali i brojni roditelji prijatelja i poznanika. Kaže da je emotivno vezan uz Varteks i zna koliko je važan za Varaždin. Svjestan je težine situacije, ali dolazi jer vjeruje da Varteks može uspješno nastaviti poslovanje.

Na pitanje o tome koliko uspjeh osim o njegovoj stručnosti i volji ovisi o odlukama vjerovnika odgovara da će nastojati naći najbolje rješenje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije