Održana treća sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Varaždinske županije

U Županijskoj palači jučer, 5. travnja, održana je treća sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Varaždinske županije.

Gospodarsko-socijalno vijeće Varaždinske županije osnovano je u prosincu 2015.godine, a tijekom 2016. godine održane su samo dvije sjednice.

Nažalost, u 2017. godini nije održana ni jedna sjednica, a prisutni su se na današnjoj sjednici složili kako bivša županijska vlast nije imala sluha za potrebama sastajanja i prijedlozima ovog Vijeća.

Rješenjem župana Radimira Čačića, u prosincu 2017. godine, imenovani su novi članovi predstavnici Varaždinske županije u Gospodarsko-socijalno vijeće, te će Vijeće krenuti s aktivnim radom.

Na jučerašnjoj sjednici izglasan je novi predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća. Ispred kvote Županije jednoglasno je izabran zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin, dok su dva potpredsjednika izabrana po načelu jedan predstavnik Sindikata i to Nenad Leček te predstavnik Hrvatske udruge poslodavaca Denis Čupić.

– Gospodarsko-socijalno vijeće važno je radno tijelo. Ovdje se donose važni zaključci na lokalnoj razini koji predstavljaju potrebe naših poslodavaca i zaposlenika. Važno je da imamo stalan dijalog kako bismo s konkretnim mjerama i preporukama mogli nastupati i nacionalno prema nacionalnom Gospodarsko-socijalnom vijeću – rekao je Vugrin.

Na održanoj sjednici novoizabrani predsjednik GSV-a Robert Vugrin predstavio je i projekt ‘Zajedno ka održivom socijalnom dijalogu – ZAKOS’ za kojeg je Varaždinska županija dobila gotovo 680.000 kuna iz Europskog socijalnog fonda.

Ugovor za navedeni projekt potpisao je zamjenik Vugrin 29. ožujka ove godine u prisustvu ministra rada i mirovinskog sustava Marka Pavića. Radi se o projektu koji ima cilj unaprijediti socijalni dijalog kroz osnaživanje administrativnih i stručnih kapaciteta dionika dijaloga.

Zamjenik Vugrin predstavio je i aktivnosti koje će se održavati tijekom provođenja projekta.

Uz ovaj projekt Varaždinska županija je partner na projektu ‘Povećanje efikasnosti i održivosti rada GSV Bjelovarsko-bilogorske, Međimurske i Varaždinske županije.

‘Članovi Gospodarsko-socijalnog vijeća Varaždinske županije su: Robert Vugrin, Nenad Koščak, Mladen Jakopović, Lovorka Horvat, Nenad Leček, Miroslav Hraščanec, Vlasta Vuković Hoić, Miroslav Molnar, Sanja Ostroški, Stjepan Talan, Denis Čupić, Stjepan Mršić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije