ROSSA – d.o.o. gradi novi proizvodni pogon i otvara 4 nova radna mjesta

Hrvatski proizvođač posteljnog rublja, jastuka za stolice, tetra pelena i opreme za dječje krevetiće sa sjedištem u Varaždinu, ROSSA – d.o.o. krenuo je 17. srpnja 2017. godine s provedbom EU projekta ‘Ulaganje u izgradnju proizvodnog pogona i osnivanje nove poslovne jedinice društva ROSSA d.o.o.’ financiranog bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projekt je prijavljen i odobren u sklopu poziva Kompetentnost i razvoj MSP – referentne oznake KK.03.2.1.05. iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, ukupne je vrijednosti 1.517.828,17 kuna, od čega bespovratna potpora iznosi 714.043,17 kuna, dok ostatak od 803.785,00 kuna predstavljaju vlastita sredstva prijavitelja.

Kroz projekt će se na lokaciji u Gornjem Kučanu osnovati nova poslovna jedinica kroz izgradnju nove, energetski učinkovite proizvodno-poslovne zgrade, podijeljene u 4 cjeline: šivaona, skladište repromaterijala i gotovih proizvoda, uredski prostor te maloprodajna trgovina.

Obzirom na povećanu potražnju na tržištu te nedostatne trenutne prostore i kapacitete, projektom će se zadovoljiti trenutne i buduće potrebe kupaca, povećati konkurentnost na tržištu te u potpunosti poboljšati razvoj i rast društva ROSSA – d.o.o. na domaćim i stranim tržištima.

Postojeći proizvodni pogon društva ROSSA – d.o.o.

Također, ono što svakako treba istaknuti je otvaranje nova 4 radna mjesta, po završetku projektnih aktivnosti, kao i pokretanje vlastite maloprodaje.

– Osnivanjem nove poslovne jedinice, ROSSA – d.o.o. će značajno povećati proizvodne kapacitete, a ujedno i smanjiti prosječno vrijeme proizvodnje po jedinici proizvoda, dok će se realizacijom projekta, poboljšati uvjete rada za radnike te će se riješiti problem pomanjkanja prostora za smještaj repromaterijala i gotovih proizvoda – ističe direktor društva Tihomir Rodeš, izražavajući zadovoljstvo još jednim odobrenim projektom i odobrenim bespovratnim sredstvima, što je rezultat uspješne suradnje s konzultantskim društvom Thorium Consult d.o.o., koje ih prati u svim projektima, kako lokalnim programima Grada Varaždina, tako i u EU projektima, a nedavno su im upravo zahvaljujući Thorium Consultu d.o.o., odobrena sredstva i u sklopu E-impulsa, bespovratnih 70.000,00 kuna za nabavku strojeva i opreme za proizvodni pogon.

Lokacija u Gornjem Kučanu na kojoj kreće izgradnja proizvodnog pogona

Ovim će se projektom Ulaganje u izgradnju proizvodnog pogona i osnivanje nove poslovne jedinice društva ROSSA – d.o.o. u razdoblju od 17. srpnja 2017. do 17. rujna 2018. godine, koliko traje projekt provesti sve aktivnosti neizostavne za daljnji razvoj društva i jačanje njegove konkurentnosti na regionalnoj razini, a dugogodišnje iskustvo prijavitelja i dosadašnje uspješno poslovanje predstavljaju temelj za uspješnu provedbu projekta.

Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost ROSSA – d.o.o.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije